понеділок, 01 квітня 2013 18:38

Користувачі YouTubе розгадали таємницю дівчини з мобільником з 1930-х

Таємницю кіноплівки 1930-х рр., на якій зображена дівчина, що розмовляє по приладу, схожому на стільниковий телефон, вдалося розгадати інтернет-користувачам. Про це пише The Daily Mail.

Кадри з таємничою незнайомкою, що отримала прізвисько "мандрівниця в часі", були зняті в 1938 р. на одному із заводів американського промислового гіганта Dupont. На плівці видно, як дівчина, одягнена за модою 1930-х рр., йде в натовпі, притискаючи до вуха пристрій, схожий на телефон, і жваво розмовляє по ньому.

Коли дівчина наближається до камери, вона опускає "апарат" вниз. На сповільненій зйомці видно, що пристрій має ті ж розмір і форму, що й сучасний мобільник.

Відео з "мандрівницею" було розміщено на відеохостингу YouTube рік тому і відтоді набрало більше 300 тис. переглядів. Прихильники теорії змови використовували запис як доказ реальності подорожі в часі.

Однак нещодавно таємницю розкрив один з користувачів з ніком planetcheck, що назвав себе прямим нащадком жінки з "мобільником". За словами коментатора, на відео відображена його прабабуся Гертруда Джонс, якій на той момент було 17 років і яка досі жива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 91 рік прожив винахідник штрихового коду

"Я запитав її про це відео, і вона все згадала. За її словами, Dupont в той час займався розвитком телефонного зв'язку. Вони експериментували з бездротовими телефонами. Гертруді й п'яти іншими жінками дали ці мобільні телефони, щоб вони їх протестували протягом тижня. Гертруда говорила з одним з науковців, який йшов праворуч від неї з іншим таким же телефоном", - розповів planetcheck.

Нагадаємо, це не перше подібне відео, на якому відображено щось схоже на мобільний телефон - пристрій, вперше продемонстрований публіці лише в 1973 році. Так, кілька років тому в мережі з'явився уривок з хроніки 1928 р., на якому видно жінку в чорному циліндрі і чорній накидці, що йде по вулиці і розмовляє по телефону. Разом з тим якість тієї хроніки залишала бажати кращого: половина особи дивної перехожої прихована під тінню циліндра, і, загалом, розібрати що-небудь було складно.

Зараз ви читаєте новину «Користувачі YouTubе розгадали таємницю дівчини з мобільником з 1930-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути