Ексклюзиви
пʼятниця, 19 червня 2020 11:25

Комп'ютерну гру вносять у шкільну програму

Комп'ютерну гру вносять у шкільну програму
This War of Mine, а згодом й інші ігри, що розповідають про долі людей та навчають, можуть бути включені до шкільної програми Польщі Фото: se7en.ws

Комп'ютерну гру This War of Mine внесуть до шкільної програми Польщі. У центрі сюжету облога Сараєва під час війни в Югославії та розповідь про цивільних людей.

Гру включать до списку позакласного читання, у данному випадку проходження, для всіх старшокласників, яким виповнилося 18 років. Ініціатором став премʼєр-міністр країни Матеуш Моравецький, повідомляє "Історична Правда".

"Ігри - це частина культури. Вони сучасні, природні та привабливі для молоді. Вони використовують зрозумілу їй мову - мову взаємодії. Ігри можуть розповісти про все - про емоції, правду, боротьбу добра зі злом, гуманність і страждання", - підтримали ідею розробники гри, 11 bit studios.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповіла, як уникнути та позбутися ігроманії

This War of Mine вийшла 2014 року. Гравці поринають у життя цивільного населення, яке намагається вижити в умовах жорстоких боїв. Гра порушує безліч тем, зокрема викликає в людини відразу до війни. За 4 роки облоги Сараєва було вбито понад 5 тис. цивільних осіб, серед яких багато дітей.

У Національному архіві фото та аудіодокументів Австралії зберігатимуть відеоігри. Поки планують організувати фонд ігор, створених лише в країні. У майбутньому це дозволить зацікавленим вивчити та осягнути повсякденність і культуру кінця XX - початку XXI ст.

Зараз ви читаєте новину «Комп'ютерну гру вносять у шкільну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути