вівторок, 28 травня 2013 14:55

Колишній німецький солдат переконує, що знає, де захована Бурштинова кімната

Колишній німецький солдат переконує, що знає, де захована Бурштинова кімната
Фото: gems-vrn.ru

Німецькі журналісти поспілкувалися з 90-річним Вільгельмом Крафтом, який в 1940-і був солдатом вермахту. Виявилося, що той всі ці роки зберігав страшну таємницю, яку боявся розголошувати зі страху викликати гнів спецслужб і неонацистів. Крафт розповів, де може бути захована Бурштинова кімната, повідомляє Der Standard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурштинову кімнату шукатимуть у підземеллях Королівського замку в Калінінграді

Літній німець повідав, що в 1944 році він служив під норвезьким містом Берген на підводному човні, який пізніше потопили бомбардувальники союзників. Отримавши легкі опіки, Крафт разом з трьома товаришами по службі був доставлений в данський лазарет у Скагені, а потім його і ще 47 солдатів відправили глибоко в тил, в село Асаа. Воно розташовувалося в північній частині півострова Ютландія. Там бригада Крафта займалася тим, що потайки від місцевого населення рила ями на околиці населеного пункту.

Коли через деякий час робота була закінчена, в Асаа прийшов товарний поїзд, що охороняється військовими. Випадково зазирнувши в один з вагонів, німець побачив, що той набитий дерев'яними ящиками, в яких, судячи з усього, зберігалося щось дуже цінне. Начальство під страхом розстрілу взяло слово з Крафта і його товаришів по службі нікому не розповідати про побачене.

Зараз ви читаєте новину «Колишній німецький солдат переконує, що знає, де захована Бурштинова кімната». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути