понеділок, 16 липня 2012 11:50

Книги кінця 19 століття митниця вилучила у громадянина Росії

Книги кінця 19 століття митниця вилучила у громадянина Росії
Одна з вилучених книжок. Фото: sorada.gov.ua

Дві старовинні книги релігійного змісту кінця 19 століття виявлено під час прикордонно-митного контролю транспортного засобу російської реєстрації в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Катеринівка".

Водій автомобіля "Мерседес-Бенц", громадянин Російської Федерації, для проходження контролю на виїзд з України в пункті пропуску спрямував авто спрощеною смугою руху, "зеленим коридором". Але дещо знервована поведінка водія викликала підозру у прикордонників і автомобіль було виведено із загального потоку для проведення поглибленого огляду на смугу руху "червоний коридор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раритетні видання про Київ виклали в інтернет

Під час огляду транспортного засобу, спільним прикордонним нарядом в багажнику автомобіля під особистими речами було виявлено дві старовинні книги релігійного змісту "НОВЫЙ ЗАВЕТЪ ГОСПОДА НАШЕГО ІИСУСА ХРИСТА" 1889 року видання та "ИЗБРАННЫЯ ЖИТІЯ СВЯТЫХЪ" 1888 року видання, які були приховані від прикордонно-митного контролю і вірогідно становлять культурну та історичну цінність.

Книги вилучено у встановленому порядку. Чи мають вони історичну та культурну цінність, встановить відповідна експертиза. 54-річному громадянину Російської Федерації доведеться понести відповідальність згідно з чинним законодавством.

Зараз ви читаєте новину «Книги кінця 19 століття митниця вилучила у громадянина Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути