Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2015 17:20

Картину Рєпіна "Запорожці" прибрали з Третьяковської галереї

Картину Іллі Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану" прийняли з Третьяковської галереї. Про це написав блогер Kirill Naumov.

"Вчора поїхали у Третьяковську галерею. У тому числі й я того, щоб влаштувати з сином невелике шоу на підтримку України біля картини Рєпіна "Запорожці" і викласти його у ФБ. На сайті галереї написно, що картина знаходиться у 30 залі.

Автор: rusjev.net
  Ілля Рєпін. Запорожці пишуть листа турецькому султану.
Ілля Рєпін. Запорожці пишуть листа турецькому султану.

Але всі картини є, а "Запорожців" немає. Ні у 30-му залі, НІДЕ НЕМАЄ! Спецільно обійшли всю галерею 2 рази. НЕМАЄ! Забрали у сховище", - написав блогер.

На його думку, боягузтво і холопство путіноїдів досягає вже шизофренічного рівня. "Запорожці" - це символ і лице волелюбного українського народу, вільної, відважної і веселої козацької армії, однієї з найсильніших у середньовічній Європі," - пише Наумов.

"Чорт їх смикнув укласти в Переславлі 1654 року чисто тактичний військовий союз з Московським Царством проти Речі Посполитої. Офіційна російська і радянська історія його обзиває "добровільним возз'єднанням". Від нього українці намагалися безрезультатно відбитися всіма силами багато разів майже з самого початку "добровільного возз'єднання". Він коштував Україні свободи, відставання в розвитку від решти Європи і загибелі мільйонів кращих синів і дочок. У тому числі тисяч загиблих за останні півтора року на Донбасі", - резюмував блогер.

Нагадаємо, Ілля Рєпін намалював кілька варіантів "Запорожців". Одна з версій, величезне полотно 3,58×2,03 м знаходиться у Петербурзі. У Москві знаходився ескіз картини, який автор подарував історикові Яворницькому. Він же і продав його Третьякову. Так ескіз опинився у Москві. Є ще третій варіант картини. Він незавершений і зберігається у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Картину Рєпіна "Запорожці" прибрали з Третьяковської галереї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути