




Великий обід французького аристократа 19-го століття зазвичай складався з чотирьох подач. У першу входять супи, додаткові, вступні і змінні страви; в другу - жарке і салати; в третю - холодні паштети й переддесертні страви самого різного роду; нарешті, четверта подача є не що інше, як десерт, що вміщує в себе свіжі фрукти, компоти, бісквіти, мигдальне печиво, сири, всілякі цукерки та тістечка, різні сорти варення і морозива.
Перша подача: Суп а-ля Камерані Гарнір: бланшировані огірки Вступні страви: маринована черешня, пташині потрухи, сосиски і плоди настурції замінна страва в піст: корюшка смажена приправа: масло Монпельє за рецептом Марі Антуана Карема замінна страва: тушковані баранячі хвости
Друга подача : печена пулярка в полутраурі головна страва в піст: вугор на рожні салат на паризький манер
Третя подача: паштет: листковий пиріг з дрібними пташками
Четверта подача: десерт: яйця з кавою та молоком десерт: компот з печених персиків
Коментарі