Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2018 11:21

Як живе Косово після 10 років незалежності - добірка фото
14

17 лютого 2008 року парламент Косова проголосив незалежність краю. Сербія досі не визнає незалежності Косова, через що країна не має остаточного визнання у світі. За 10 років в країні багато чого змінилося, однак її стан важко вважати забезпеченим.

Презентовано офіційні символи Косова. Прапор - жовте зображення обрисів краю на синьому полотнищі з шістьма білими зірками вгорі. З 1999 року Косово перебуває під контролем адміністрації ООН зі столицею в Приштині. Парламент Сербії прийняв рішення про анулювання рішення парламенту краю Косова.

З нагоди 10-річчя незалежності журналіст видання "The New York Times", який висвітлював події у Косові, презентував підбірку власних світлин. Облуплені фасади, солдлати і розірваний постер Путіна - такою є реальність Косова після 10 років незалежності.

Реальність Косова після 10 років незалежності
Фото: "The New York Times"
Реальність Косова після 10 років незалежності
Реальність Косова після 10 років незалежності
Реальність Косова після 10 років незалежності
Реальність Косова після 10 років незалежності

"Повернувшись цією зимою, я був вражений тим, як невтомний оптимізм косовців приніс розчарування. В мій останній день в Косові з'явилося повідомлення про те, що прем'єр-міністру Рамушу Харадинаю було відмовлено у візі для відвідування Великої Британії. Реакція, здається, була очікувана, тому що йому також недавно відмовили у візі Сполученими Штатами" - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незалежність Косово визнала ще одна країна

Таким чином, Косово залишається єдиною країною в Європі без лібералізації візового режиму, а це означає, що її людям практично неможливо подорожувати. А це країна, яка має наймолодше населення в Європі. 70 відсотків його населення – люди, молодші 35 років.

Польовий командир косовських албанців Рамуш Харадінай на початку квітня 2008 року був виправданий Гаагським трибуналом. Самого польового командира і декілька його соратників не визнали винними в скоєнні військових злочинів. Прокурори Гаагського трибуналу і представники місії ООН в Косово не виявили доказів того, що члени Визвольної армії Косово викрадали сербів на території краю. Діяльність Харадиная на посту прем'єр-министра отримала високу оцінку західних лідерів. 9 вересня 2017 року Парламент Косово вибрав Харадиная прем'єер-міністром. Харадінай не вважає себе мусульманином, він заявив, що з покоління в покоління члени його родини були католиками.

Зараз ви читаєте новину «Як живе Косово після 10 років незалежності - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути