Ексклюзиви
субота, 25 листопада 2017 12:40

Як українці ставляться до Голодомору - соцопитування

Як українці ставляться до Голодомору - соцопитування
77 % опитаних українців погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу Фото: ratinggroup.ua

77% опитаних українців погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу. Не погодились з цим 13%, не визначились - 11%.

Кількість тих, хто визнає Голодомор геноцидом, дещо зросла у порівнянні з минулим роком - з 72% до 77%, повідомляє "Рейтинг"

Із твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу, погоджуються практично всі жителі Заходу країни - 91%, більшість опитаних Центру - 84%, майже дві третини Півдня - 65% і трохи більше половини Сходу - 56%.

Мешканці сіл більше згодні з тезою про Голодомор-геноцид, аніж мешканці міст - 79% проти 76%. Серед них 85% україномовних та 57% - російськомовні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодомор був страшнішим для людей, ніж війна - психолог

У віковому розрізі кількість тих, хто підтримує тезу про Голодомор-геноцид, коливається від 72 до 76% у різних категоріях. Водночас простежується різниця у кількості противників цієї тези у вікових групах: чим старші опитані, тим їх більше.

Опитані 2 тис. мешканців України від 18 років і старші.

Сьогодні Україна і світ вшановують жертв Голодоморів. Пам'ятні заходи пройдуть під гаслом "Голодомор — помста за свободу, помста за революцію".

В ході Української революції 1917-1921 було проголошено незалежність України, яка отримала міжнародне визнання. Потім визвольні змагання очолювані Директорією УНР були програні і Україну окупували більшовики. Однак українці не змирилися – в Польщі розгорнув діяльність уряд УНР в екзилі, в Україні відбувалися сотні повстань.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до Голодомору - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути