пʼятниця, 17 червня 2016 14:10

Художник присвятив роботи тим, хто не ототожнює себе з Україною

Художник присвятив роботи тим, хто не ототожнює себе з Україною

21 червня о 18:30 в Центрі сучасного мистецтва М17 (вул. Горького, 104) відбудеться відкриття виставки Романа Мініна "Шахтарський фольклор, на згадку".

Автор каже, що задумуючи і реалізуючи проект "Шахтарський фольклор або про що мовчить Донбас", він не мав за мету виставити на посміховисько колекцію вульгарних шахтарських анекдотів або зобразити складність шахтарської праці. Повідомляє УКРІНФОРМ.

Кураторка виставки Єлизавета Бєльська вважає, що цей проект вже став культовим і виконав свою творчу місію, тому що задовго до війни зафіксував стан певної частини українського суспільства, яке тепер вперто не хоче ототожнювати себе з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фінляндії відкрили музей Леніна

Роботи Мініна на шахтарську тематику давно відомі широкій громадськості в Україні та за кордоном. Він входить до числа найдорожчих українських художників, чиї роботи активно продаються на світових аукціонах, зокрема Phillips і Sotheby's.

Зараз ви читаєте новину «Художник присвятив роботи тим, хто не ототожнює себе з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути