середа, 02 жовтня 2013 19:37

Гроші на перстень Джейн Остін британці збирали з усього світу

Гроші на перстень Джейн Остін британці збирали з усього світу
Фото: lenta.ru

Перстень Джейн Остін був придбаний її будинком-музеєм за 152,45 тисячі фунтів стерлінгів, повідомляє Lenta.ru.

Нагадаємj, в 2012 році прикрасу купила на аукціоні американська співачка Келлі Кларксон. Заборону на експорт перстня, що є "національним надбанням", наклав міністр культури Великобританії Ед Вейзен на початку серпня 2013 року. Він дав музею два місяці на те, щоб зібрати гроші і викупити реліквію.

У своєму повідомленні музей подякував усім дарувальникам, які пожертвували гроші на суму, необхідну для того, щоб врятувати перстень від переїзду в США. Як пише The Guardian , на ювелірну прикрасу спрямували кошти шанувальники Остін з усього світу. Найбільше пожертвування в розмірі 100 тисяч фунтів було зроблено в серпні поточного року невідомим благодійником.

Тепер золотий перстень з бірюзою увійде до постійної колекції музею та буде доступне для огляду. За даними видання, Кларксон спокійно сприйняла поразку, зазначивши, що перстень є національним скарбом, і вона рада, що його зможуть побачити багато шанувальників авторки "Гордості і упередження".

Перстень з бірюзою - одне з трьох ювелірних прикрас Остін, дійшли до сьогоднішнього дня. Вважається, що його подарував Остін її брат Генрі або ірландець Том Лефрой, який у 1796 році за нею доглядав. Після смерті письменниці перстень перейшов її старшій сестрі Кассандри.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на перстень Джейн Остін британці збирали з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути