Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2019 08:21

Герою мультика видали диплом про освіту

Герою мультика видали диплом про освіту
Том і Джеррі. Фото: Дісней

Мультиплікаційні герої Том і Джеррі вперше з'явилася на екранах 20 лютого 1940-го. Тоді їх називали Джаспер і Джинкс.

1936-го сценарист Річ Хоган представив у відділ анімації кінокомпанії Меtrо Goldwyn Мауеr історію про пригоди кота і мишеняти. За створення першого мультфільму взялися молоді режисери Вільям Ханна і Джозеф Барбера.

Робота над першою серією "Кіт отримує стусана" закінчилася в 1939 році. У 1961 році MGM продала права на виробництво мультфільму празькій студії Рембранд Філмс, на чолі якої стояв Джин Дейч. Рембрандт Філмс випустила 13 серій, визнаних найгіршими за всю історію мультфільму. Американці часто звинувачували сценаристів у надмірній жорстокості у мультфільмі, расизмі, пропаганді куріння та алкоголю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато сцен в диснеївських мультиках схожі одна на одну

Мультфільми періоду 1940-1958 років визнано найбільш видатними і вони отримали сім нагород кінопремії Оскар. Серед серіальних мультперсонажей - це рекорд, який не вдалося побити навіть студії Disney. Портал IGN помістив мультсеріал на 66 місце в списку "100 кращих анімаційних шоу". У 2000 році американський журнал Time назвав "Тома і Джеррі" одним з найбільших телевізійних шоу всіх часів.

Автори розповідають, що Том і Джеррі вміють читати, грати на роялі. Том може диригувати цілим оркестром і співає серенади, а у Джеррі є диплом про вищу педагогічну освіту.

Сюжети багатьох мультфільмів мають багато схожого. Приміром, "Том і Джері" дуже нагадує радянський мультик "Ну, постривай!". Деякі сцени можуть бути зроблені мало не під копірку. Це ж стосується і диснеївських мультфільмів.

Зараз ви читаєте новину «Герою мультика видали диплом про освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути