Ексклюзиви
субота, 06 червня 2020 08:20

Кольорові телевізори витіснили автокінотеатри

Кольорові телевізори витіснили автокінотеатри
Автокінотеатри були популярним місцем зустрічей закоханих парочок. Фото https://elcinefil.cat

Перший кінодром відкрили 6 червня 1933-го у місті Камден, штат Нью-Джерсі. Вартість сеансу становила 25 центів з людини. Окремо платили ще 25 центів за авто. Він проіснував три роки, але завоював популярність. Автокінотеатри з'явилися практично у всіх штатах.

Власник магазину автозапчастин Річард Холлінгсхед вирішив поєднати магазин і кінотеатр. Він встановив на даху свого автомобіля проектор, натягнув екран і використовував радіоустановку для відтворення звуку. Пізніше вдалося організувати трансляцію звуку на певну хвилю радіоприймача. Він був у кожній машині. Холлінгсхед отримав патент на свій винахід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Схожий на цеглину з кнопками": мобільний телефон коштував, як авто

За вісім років розробили індивідуальну акустичну систему для автомобілів. Вона мала регулятор звуку. Згодом автовласники налаштовували магнітоли на потрібну хвилю і звук лунав з динаміків автомобіля. У кінці 1950-х автокінотеатрів було 5 тис. Найбільший кінотеатр за всю історію американських drive-in вміщував 2 500 машин і ще 1 200 глядачів на сидячих місцях. Вони були популярним місцем зустрічей закоханих парочок, які затишно влаштовувалися в автомобілі, замовляли їжу і напої і насолоджувалися спільним переглядом кінофільму.

Основний дохід отримували від продажу їжі та напоїв у буфеті. Коли почали з'являтися перші кольорові телевізори, популярність кінотеатрів для автомобілів різко пішла на спад.

На ринок в США надійшов перший серійний мобільний телефон 13 червня 1984 року. Пристрій називався Dynatac 8000x виробництва компанії Motorola. Важив майже 800 г, а його довжина становила 33 см.

Зараз ви читаєте новину «Кольорові телевізори витіснили автокінотеатри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути