субота, 02 грудня 2017 23:13

Що в давнину використовували для контрацепції

Найдавнішим методом контрацепції, відомим людству є презервативи.

Вчені виявили їхні зображення на на 13 тис-річному печернькому живописі в печері Комбарель у Франції. Презервативами з тканини користувалися стародавні єгипетські фараони. Такі засоби контрацепції знайшли в могилі Тутанхамона.

Вважається, що презервативи древніх єгиптян використовувалися для убезпечення від венеричних хвороб, а не для перешкоджання заплідненню.

Автор: gallivantrix.com
  Презерватив Тутанхамона. Його ідентифікували за ДНК-аналізом
Презерватив Тутанхамона. Його ідентифікували за ДНК-аналізом

Текст папірусу Кахун, датований 1825 р. до н.е., рекомендує використовувати суміш крокодильного натрію та деяких інших невідомих науці інгредієнтів у якості контрацепції. Цю суміш слід було покласти в пессарій і помістити в матку. В Індії та на Близькому Сході для цього використовували екскрементами слонів. Гній крокодилів є лужною речовиною та діє, як сперміцид.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 секс-скандалів, які вразили Стародавній світ

У стародавньому Китаї жінки пили рідку ртуть, щоб запобігти вагітності. Цей метал викликає викидень. З іншого боку, ртуть надзвичайно токсична і може серйозно зашкодити внутрішнім органам. Викликає порушення у роботі нирок та легенів, пошкодження мозку і, в результаті, смерть.

Автор: "Химия и Жизнь"
  У Китаї для контрацепції пили ртуть
У Китаї для контрацепції пили ртуть

В Європі в середні віки для захисту від вагітності використовували магічні амулети. Їх робили у формі чоловічих геніталій та носили на стегнах.

Давньогрецький лікар Соранус радив жінкам сильно чхати, щоб вигнати сперму з їхніх тіл. Також він переконував, що для захисту від вагітності потрібно стрибнути назад сім разів.

Шотландці обливають наречену багнюкою, в Індії часто одружуються спочатку з деревом, а тоді - з людиною, у Кореї нареченого б'ють по п'ятах рибою. Та найбільше дивують звичаї в країнах Африки, які збереглися досі.

Зараз ви читаєте новину «Що в давнину використовували для контрацепції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути