Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2013 13:48

"Чорну" революцію в Детройті придушили танками
19

Фото: Фото: istpravda.ru

У 2013 році американське місто Детройт уславилося як перше місто в США, офіційно визнане банкрутом. Сьогодні це справжня столиця "іржавого поясу" Америки - міст-примар з покинутими заводами. А ще 70 років тому Детройт називали найбільш прогресивним містом - саме тут спалахнула перша "чорна" революція, коли афроамериканці повстали проти білих. За законами воєнного часу, революція, яку світ вважав за краще не помітити, була розчавлена ??танками, пише  istpravda.ru.

Під час Другої світової війни Детройт випускав 1/ 3 всієї військової продукції США, а за містом закріпилася неофіційна назва "арсенал демократії".

Мобілізація робітників із заводів на службу і одночасно з цим зростання виробництва призвели до проблеми браку робочих рук. Проблема вирішувалася за рахунок залучення вільних рук з Південних штатів, в тому числі темношкірих. Однак тепер вилізла інша проблема - демографічна, місто було не підготовлене до прийому такої великої кількості "специфічних" робочих рук.

Детройт ще з 1920 - х років став одним з головних оплотів Ку- клукс - клану, а якщо додати до цього дію закону про сегрегації, і житлові умови, в які потрапили темношкірі ( 200 000 чоловік жило на території в 60 кварталів, у "райському куточку") викликали зростання соціальної напруженості, які могли призвести призвести до вибуху.

За 1942 рік відбувся ряд великих зіткнень між білошкірими і темношкірими, однак ці хвилювання вдалося придушити місцевій владі без залучення сил з федерального центру. Але в 1943 році відбулися настільки масові зіткнення, що для їх утихомирення американському уряду довелося залучати війська, призначені для відправки на Європейський театр військових дій.

Зараз ви читаєте новину «"Чорну" революцію в Детройті придушили танками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути