Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2013 10:13

Влада Детройта визнала банкрутство міста

Влада Детройта визнала банкрутство міста

У США було оголошено про найбільше муніципальноме банкрутство за всю історію країни, пише USA Today. Увечері вісімнадцятого липня глава міста Кевін Орр офіційно заявив про фінансову неспроможність Детройта, хоча ще вранці переконував пресу, що зможе уникнути банкрутства. Орр є фахівцем з корпоративних банкрутств і спеціально був призначений головою адміністрації для ефективного вирішення проблем міста.

Міська скарбниця виявилася більше не в змозі обслуговувати свій двадцятимільярдний борг. У червні місто вже допустило дефолт за спеціальною програмою позик на суму понад сорок мільйонів доларів. Останні десятиліття муніципалітет змушений щорічно займати близько ста мільйонів доларів. Через дефолт кредитори, які фінансували місто, зможуть повернути не більше 1% від вкладених коштів. Муніципальні службовці втратили більше 90% своїх пенсійних і страхових виплат.

Детройт є найбільш депресивним містом США. Кризові явища почалися ще у 50-х роках минулого століття, коли американський уряд приступив до реалізації програми переселення чорношкірого населення в "автомобільну столицю". Кваліфіковані робітники та інженери віддали перевагу переїхати в передмістя. Слідом за ними місто покинули представники середнього класу, власники магазинів, банкіри, лікарі. Населення скоротилося з двох мільйонів до семисот тисяч. Остаточно економічне благополуччя міста підірвав нафтова криза 1973 року, який ударив по автомобільній галузі.

В даний час більше сорока тисяч міських будинків не мають власників і поступово руйнуються. Більше третини городян офіційно живе за межею бідності. Детройт лідирує серед міст США по числу вбивств і загальному рівню вуличної злочинності.

Зараз ви читаєте новину «Влада Детройта визнала банкрутство міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути