Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2020 16:45

Біля українського замку знайшли залишки посуду з гербом англійських монархів

Біля українського замку знайшли залишки посуду з гербом англійських монархів
Напис на гербі Dieu et mon droit означає "Бог і моє право". Служив девізом англійської монархії з XV ст. Фото: volynua.com

У Луцьку в підземеллях вежі Чарторийських знайшли рештки посуду із зображенням герба Ганноверської династії королів Великої Британії.

Окрім герба, на знахідці присутній напис: Real english Opa... та помітка оригінального англійського виробництва, передає Волинь UA.

"Прекрасна знахідка із заповнення Башти. Імперія, де ніколи не заходить сонце!" - зазначив голова Волинської регіональної спілки археологів України Віктор Баюк.

Ганноверська династія - гілка стародавнього німецького роду Вельфів. Правила Великою Британією 1714-1901 роки. Після смерті королеви Вікторії на престол вступила Саксен-Кобург-Готська династія. З 1987 року головою Ганноверського дому є принц Ернст Август V, герцог Брауншвейзький і Люнебурзький. Його спадкоємцем є старший син наслідний принц Ернст Август.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На парне чоловіче поховання натрапили електрики, які копали траншею для кабелю

Нещодавно під цокольним поверхом вежі князів Чарторийських у Луцьку виявили невідомі підземні кімнати. Ходи ведуть уздовж замку, але, наскільки далеко, поки що невідомо. Фахівці розпочали дослідження. Оборонну вежу звели на рубежі XIV-XV ст. Її назвали на честь князів Чарторийських - власників Луцька в період його найбільшого розквіту. Колись була частиною луцького Окольного замку, який до наших днів не зберігся.

Зараз ви читаєте новину «Біля українського замку знайшли залишки посуду з гербом англійських монархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути