неділя, 18 серпня 2019 01:35

Без заборон, правил та обмежень: якими були жінки на фестивалі Вудсток-69
28

Один з найбільш відомих музичних фестивалів Вудсток проходив з 15 по 18 серпня 1969 року на одній з ферм в Бетелі (штат Нью-Йорк, США). Фестиваль отримав свою назву від найменування міста Вудсток, який теж знаходиться в штаті Нью-Йорк. Саме там спочатку мали відбутися заходи. Але у міста банально не було місця, де можна було б провести таке масову подію. Місце знайшлося в селищі Бетел, що в 40 км від Вудстока – на фермі Макса Ясґура. За свої витоптані і засмічені публікою угіддя він отримав $75 тисяч.

Передбачалося, що фестиваль відвідає не більше 100 тисяч бажаючих, але, зрештою, таких виявилося більше 500 тисяч осіб. Через таке скупчення народу, багато хто залишали свої машини прямо на трасі і йшли до місця призначення кілька кілометрів. До того ж через зливи дороги і поля були розмиті.

У повідомленнях на радіостанціях і в телерепортажах людей відмовляли від відвідин фестивалю. Ведучі жартували: "Нью-йоркська автострада закрита, чувак! Занадто багато фріків!"

Успіх першого Woodstock намагалися повторити чотири рази: в 1979-му, 1989-му, 1994-му і 1999 роках. Захід 1994 року вийшов дуже вдалим, але після жахливого Woodstock'1999, на якому панували масові безлади і насильство, фестиваль було вирішено більше не проводити.

Після закінчення "Вудстока" організатори виявилися опинилися у величезних боргах у розмірі $1,3 млн. І лише через десять років вони змогли розплатитися з кредиторами, продаючи записи виступів зірок, які відвідали фестиваль: Джімі Хендрікса, Карлоса Сантани, Джо Кокера та інших.

Наплив відвідувачів до місця проведення фестивалю викликав великі пробки на дорогах.  Люди залишали свої машини і йшли пішки кілька кілометрів, щоб взяти участь у Вудстоку.
Фестиваль відбувся за 40 км від Вудстока
На фестивалі панувала цілковита антисанітарія, наркотики продавалися у відкриту, після свята народилося близько 200 тисяч позашлюбних дітей.
Фірма «Їжа любові», яка займалася забезпеченням людей їжею, підняла ціни на гамбургери з 25 центів до , за що публіка спалила дотла точку громадського харчування. Єврейський общинний центр, дізнавшись про нестачу продовольства на фестивалі, передав людям 200 буханок хліба, 20 кг м'яса і 9 літрових банок консервованих огірків. Їжу роздавали католицькі черниці.
Поліцейським заборонили працювати на Вудстоці навіть у вільний від чергування час. Всі дні на території Woodstock панувала атмосфера цілковитої свободи. Тут не було заборон, правил і обмежень — кожен був частиною величезного живого організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Колосальна комерційна операція" - як провели перший джазовий фестиваль

Зараз ви читаєте новину «Без заборон, правил та обмежень: якими були жінки на фестивалі Вудсток-69». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути