пʼятниця, 13 вересня 2013 10:15

Археологи виявили поховання часів першої держави тунгусо-маньчжурів

Археологи виявили поховання часів першої держави тунгусо-маньчжурів
Фото: zhelezyaka.com

Унікальний похоронний комплекс епохи пізнього Бохая - першої держави тунгусо-маньчжурів - виявили археологи в Чугуївському районі Примор'я Російської Федерації.

"Вона датується приблизно 10 століттям нашої ери. Це - похоронний комплекс, причому побудований він був для дуже знатної особи, для простих людей такі не робили", - сказав глава відділу первісної археології Інституту історії, археології та етнографії народів Далекого Сходу Далекосхідного відділення РАН Микола Клюєв.

Будівлю частково зруйновано, покрівлі немає. Те, що залишилося, - близько трьох метрів у висоту і десяти метрів у діаметрі. Комплекс складається з основної частини - мавзолею - і верхньої прибудови у вигляді піраміди. Місце поховання частково зруйноване.

"Архітектура будівлі нагадує поширений в Бохаї стиль, однак тут є деякі видозмінені елементи , якісь "родзинки". Створити подібну будівлю в ті роки було вкрай складно: найближчі рудні родовища знаходяться за 15-17 кілометрів звідти, і будівельникам, мабуть, довелося докласти серйозних зусилля" , - розповів науковець.

Вчені заявляють, що даний комплекс не має аналогів. Схожі будівлі є в Китаї і Кореї, але дана релігійна споруда є унікальною через свої розміри й архітектуру.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили поховання часів першої держави тунгусо-маньчжурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути