четвер, 26 травня 2016 19:10

Археологи виявили найдавніші наскальні малюнки у високогір'ї Альп

Археологи виявили найдавніші наскальні малюнки у високогір'ї Альп

Грот Абрі Фаравель, що розташований в районі французьких Південних Альп на висоті 2133 метра, став самим високим місцем, де були виявлені наскальні малюнки мезлотичної ери.

"Ми звичайно розраховували виявити там якісь малюнки, наприклад, щось на зразок гравюр з Долини чудес в південно-східній Франції, інакше з чого б ми організовували подібну експедицію. Але знайдені нами доісторичні зображення виявилися справді унікальними", - говорить один з керівників дослідження, професор Кевін Уолш. Повідомляє Planet Today.

За словами Уолша, здійснене групою археологів під його керівництвом сканування скель є першим подібним досвідом на такій висоті. Однак всі технічні складності, які полягають в організації доставки лазерного сканера на висоту понад два кілометри над рівнем моря, були винагороджені зробленими вченими відкриттями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідниця виявила мило на полотнах Рембрандта і Ван Гога

Раніше в гроті Абрі Фаравель вже були знайдені стародавні артефакти, зокрема, знаряддя праці з кремнію, керамічні вироби періоду залізного віку, а також римські застібки для одягу.

Нагадуємо, що під час археологічних розкопок на заході Асуана (Єгипет) вчені виявили мумію жінки, яка була матір'ю двох правителів Елефантини (острова, на якому розташовувалося однойменне давньоєгипетське місто).

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили найдавніші наскальні малюнки у високогір'ї Альп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути