пʼятниця, 15 липня 2016 16:30

Алкоголь, крадіжки, побиття - ким були радянські генерали насправді

Алкоголь, крадіжки, побиття - ким були радянські генерали насправді

На теренах колишнього Радянського Союзу цим людям встановлювали пам'ятники та героїзували. До вашої уваги декілька фактів із життя радянських героїв Другої світової війни. Пише Ciekawostki Historyczne.

Маршал Григорій Кулик завдяки своїм знайомствам з років Громадянської війни побудував успішну військову кар'єру. Втім, у військових справах він був дилетантом. Як керівник Артилерійського управління він мусив відповідати за протитанкову оборону.

Його знання військової техніки залишилися, безсумнівно, у1918 році. Він доводив це на кожному кроці, наприклад, коли намагався блокувати будівництво танків Т-34. Кулик стверджував, що ракетна оборона не потрібна, головне - кіннота.

У 1942 році колишнього маршала понизили у званні до генерал-майора. Військові звитяги не були візитівкою Кулика. У той час він себе найкраще почував розпиваючи алкоголь. Ганебним фактом у біографії Кулика є те, що його визнали винним у розкраданні 85 тисяч рублів. Колишній маршал був також замішаний у любовному скандалі з подругою своєї доньки, котра була на 32 роки молодша.

Генерал Василь Гордонов також не вирізнявся благородними якостями. Гордонов отримував насолоду, вчиняючи насилля, що було його хворобою. Для підтримки "дисципліни" серед бійців, він регулярно бив їх.

Прихильником насильницьких методів був також генерал Андрій Єрьомєнкo. Він побив члена військової ради. Коли фізичний стан Єрьомєнка погіршився, він був змушений рухатися з допомоги тростини. Що цікаво, вона також слугувала йому для побиття офіцерів.

Георгій Жуков мав дещо іншу думку щодо таких практик. За недосягнуті цілі Жуков наказував підлеглим лягати на землю і стріляв у них. Він не шкодував людські життя , особливо демонстративним було взяття Берліна у 1945 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 72 роки тому створили орган для протидії більшовизму та нацизму

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь, крадіжки, побиття - ким були радянські генерали насправді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути