пʼятниця, 14 червня 2013 18:19

94-річного офіцера дивізії "Галичина" затримали у США

Автор: Фото: argumentua.com
 

У США затримали 94-річного українця, Михайла Каркоця, який свого часу був солдатом німецької армії, а потім офіцером дивізії СС "Галичина". Чоловіка підозрюють у вбивстві цивільних людей під час Другої світової війни. Про це повідомляє iPress з посиланням на The Associated Press.

Обвинувачений 94-річний Майкл Каркоць живе у скромному будинку в Міннеаполісі.

Журналісти стверджують, що, швидше за все, він фальсифікував документи, які дозволили йому переїхати у 1949 році в Сполучені Штати.

Видання стверджує, що члени галицької дивізії німецьких військ були в таємному чорному списку влади США, і їм було заборонено перетинати кордони Штатів.

Хоча офіційні документи не підтверджують, що Каркоць брав безпосередню участь у військових злочинах, проти нього є задокументовані свідчення членів його команди, згідно з якими, Каркоць ніби-то віддавав накази для розправи над мирним населенням.

Докази діяльності Каркоця в документах, які отримали журналісти AP, спонукали німецьку владу розпочати слідство у цій справі. Згідно з німецьким законодавством, у Німеччині можуть висунути звинувачення у військових злочинах, навіть якщо безпосередня участь у них не доведена.

Наразі Михайлу-Майклу Каркоцю загрожує депортація зі США.

Михайло Каркоць - член ОУН, який після приходу Радянської армії у 1939 році втік на окуповану німцями Холмщину (сучасна Польща). Потім він потрапив до німецької армії, з якою пройшов аж до Воронежа.

Після втечі з армії Третього рейху - активник учасник партизанських дій на території Волині у складі ОУН-"мельниківців", які завжди були лояльнішими до німців, ніж ОУН-"бандерівці". У 1945 році приєднується до дивізії "Галичина".

Зараз ви читаєте новину «94-річного офіцера дивізії "Галичина" затримали у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

554

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути