середа, 15 липня 2015 10:33

18 років тому убили відомого кутюр'є Джанні Версаче
3

Джанні Версаче з сестрою Донателлою.
Фото: Wikipedia
Магазин Версаче у Нью-Йорку.
Будинок у Майямі, де вбили Версаче.

15 липня 1997 року біля входу до свого дому в Майямі застрелено відомого італійського кутюр'є 51-літнього Джанні Версаче. Вбивця Ендрю К'юнанен вистрілив два рази в голову Версаче і зник. Його було знайдено мертвим через вісім днів.

До весни 1997 року К'юнанен не мав жодних кримінальних конфліктів із законом. Перше своє вбивство заради розваги він учинив в 27 квітня 1997 року в Міннеаполісі, де вбив Джеффрі Тейла, нового партнера свого попереднього коханця Дейвіда Медсона, якого згодом також вбив і викрав його Jeep Cherokee. Через два дні в Чикаго К'юнанен познайомився з фінансистом Лі Мігліном, під час сварки побив його до смерті і викрав Lexus потерпілого. 9 травня К'юнанен кинув машину Мігліна в Нью-Джерсі і убив Вільяма Різа, сторожа кладовища в Пеннсвіллі, викравши його пікап.

В цей пошуком К'юнанена вже займалось ФБР, але 11 липня він без проблем добрався до Майямі. Незважаючи на те, що про появу К'юнанена в місті у поліцію заявив один із співробітників забігайлівки, що впізнав його по фото, продемонстрованому по телебаченню, знайти К'юнанена вчасно не вдалося. Через чотири дні він здійснив чергове вбивство - застрелив Джанні Версаче на порозі його власного будинку. Хоча і К'юнанен, і Версаче не приховували, що є гомосексуалістами і обертались в одних колах, поліції не вдалося встановити чи були вбивця і жертва знайомими і які мотиви злочину.

23 липня тіло К'юнанена було знайдене в кількох кварталах від дому Версаче, в двоповерховому човні-будинку, де вбивця мешкав останнім час - він застрелився з того самого пістолета, яким було вбито двох його жертв. Жодної передсмертної записки К'юнанен не залишив.

Зараз ви читаєте новину «18 років тому убили відомого кутюр'є Джанні Версаче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути