четвер, 30 жовтня 2014 15:20

"Кіборгу" Олександру Терещенку вибухом гранати відірвало руки

"Кіборгу" Олександру Терещенку вибухом гранати відірвало руки

15 жовтня під час оборони Донецького аеропорту був важко поранений миколаївський десантник Олександр Терещенко. Ворожа граната відірвала йому обидві руки та пошкодила око. Олександр від неї захистив чотирьох своїх побратимів. Повідомляють "Вікна-новини".

В армію журналіст Олександр Терещенко пішов служити добровільно - в 79-ту бригаду гранатометником. Спочатку в зону АТО, а потім у Донецький аеропорт зголосився сам. Загін десантників, яких називають "кіборгами" за їхню непереможність і непоступливість при обороні аеропорту, потрапив під обстріл терористів. У захисну споруда, де Олександр Терещенко перебував з іншими бійцями, потрапив снаряд (граната). Терещенко схопив його руками і намагався викинути назовні, чим урятував життя побратимів. Снаряд розірвався в його руках, унаслідок чого він втратив повністю праву руку і кисть лівої руки. До того ж сильно пошкоджене праве око. Бійця прооперували в приватній клініці в Дніпропетровську. Замінили кришталик ока, яке вже бачить. Потрібна ще лицьова хірургія, тривале лікування, а потім - закордонні протези, тому рідні й друзі збирають гроші. Щоб поставити дві протезні руки, потрібно зібрати 80 тисяч євро.

Реквізити для допомоги:
картка ПриватБанку № 4149 6258 0421 6388
на ім'я дружини: Терещенко Лариса Володимирівна.

Зараз ви читаєте новину «"Кіборгу" Олександру Терещенку вибухом гранати відірвало руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути