пʼятниця, 31 жовтня 2014 14:45

Ігор Назаревич через складне поранення в АТО вже місяць на апараті штучного дихання

Ігор Назаревич через складне поранення в АТО вже місяць на апараті штучного дихання
Ігор Назаревич

20-річний Ігор Назаревич отримав важкі поранення в зоні АТО. У нього пошкоджений спинний мозок, не може самостійно дихати. Зараз Ігор лікується у київському військовому госпіталі. Про допомогу просять рідні та друзі героя, проте поки що невідомо скільки треба буде грошей на лікування закордоном. Пише "День".

Ігор із села Гологори Львівської області. Заочно навчається у Тернопільському національному педагогічному університеті імені В. Гнатюка на інженерно-педагогічному факультеті. На контрактній основі служить у Збройних силах України з 9 листопада 2013 року. Вперше його відправили в зону АТО на початку березня. Був там близько п'яти місяців. Наступного разу поїхав в зону АТО 25 вересня, а 1 жовтня був поранений під час виконання військових обов'язків.

"Його поранили в шию. Від пострілу було вибито два хребці, ушкоджені частини хребців потрапили в спинний мозок. Він зараз отямився, але в дуже тяжкому стані, не може чітко говорити й дихати — підключений до апаратів. Лікарі не наважуються прогнозувати, коли стан здоров'я Ігоря стане кращим. Ситуація настільки складна, що Ігорю не можуть зробити повноцінне обстеження та встановити повністю діагноз. Попередньо можна сказати лише те, що це будуть складні операції, які в Україні не можуть зробити",— розповідає Галина Назаревич, сестра Ігоря.

Коли стан солдата покращиться, його зможуть відправити на лікування закордон.
"Поки що немає сенсу везти Ігоря за кордон, бо медики лікуватимуть там так само, як в Україні. Зараз лікарі проводять необхідні процедури, щоб Ігор навчився самостійно дихати",— каже Галина.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку № 5168755363120433 (Назаревич Наталія Теодозіївна, матір солдата).

Зараз ви читаєте новину «Ігор Назаревич через складне поранення в АТО вже місяць на апараті штучного дихання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути