субота, 27 вересня 2014 10:10

Гранатометчику Віктору Кузюрі осколками "Граду" відірвало ногу

33-річний Віктор Кузюра під час обстрілу "Градами" отримав важкі поранення. Лікарям довелося ампутувати йому праву ногу. На протезування потрібні десятки тисяч доларів. Пише "Фокус".

Віктор з селища міського типу Понорниця, Коропського району, Чернігівської області:

"За професією я столяр, тесляр, паркетник, настроювач верстатів. Працював в Чернігові вісім років - налаштовував верстати. Але зарплата була маленькою, як для Чернігова - я і пішов, повернувся в село. Там і залишився - люблю на землі працювати. Працював у фермера, який вирощує картоплю, пшеницю, соняшник. Будинки сам вирощую.
Є дружина і двоє дітей. Синові півтора року, доньці - шість з половиною, пішла в перший клас. Дружина приїздила, дітей я поки боюся приймати, щоб не бачили ось цього, - розповідає Віктор. -

 

Мобілізували 20 червня. Служив ще тринадцять років тому в танкових військах. 24 липня відправили в зону АТО. Там став стрільцем, помічником гранатометчика в танковій бригаді.

З нашого району в період мобілізації в АТО пішли тільки чотири людини. Хоча дуже багато народу проходило. Так що відмовитися воювати у мене можливості не було.
Поранення отримав 31 серпня. Вранці з поста змінився, прийшов снідати. Вийшло так - крик "Повітря!", ми були під землею на складах - я сховався за колоною. І тут "Градом" почали нас посипати. Пробило стелю, відразу відірвало праву ногу, а ліва - поранення. Перший госпіталь був в Щасті, потім на Перемогу, потім вертольотом до Харкова.

Що по телевізору, в інтернеті пишуть - дрібниці. По телевізору взагалі 10% правди показують. А там побудеш, так все дізнаєшся. Там повноцінна війна.

Шкодую, що там мало побув. Жалко пацанів, які там залишилися. Якщо вилізу, виберуся, якщо це далі триватиме, буду приїжджати - пацанів підтримувати. Тому що мені допомагають, і я іншим допомагаю. Але найголовніше - не падати духом.
Не дай бог, вони підуть на Київ, на Чернігів ... Вони ж не думають, у Путіна мізків не вистачає. А там Чорнобиль - весь світ постраждає. І це один Чорнобиль тільки, а їх у нас скільки! Не дай Бог, рвоне.

Чужих дітей не буває, всі наші - українські. Хотілося б, щоб наші діти нормально жили. Спочатку потрібно порядок навести в країні і ніякої області Росії не віддати. Навести порядок такий, щоб не було корупції, щоб відновити заводи. Та й заводи є у нас - в Харкові, Кременчуці. Газ, нафта є в Україні. Хочу, щоб медицина була безкоштовною, освіта теж. Миру хочу в країні".

Віктору потрібно близько 80 тисяч доларів для протезування.
Банківський рахунок, на який ви можете перерахувати гроші, щоб допомогти Віктору:
Приватбанк
4731 2171 0299 8612 (Кузюра Віктор Петрович).

Зараз ви читаєте новину «Гранатометчику Віктору Кузюрі осколками "Граду" відірвало ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути