четвер, 30 липня 2015 20:30

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Атовець Євген Налізько після падіння з 8-метрової висоти пошкодив хребет

32-річний Євген Налізько з села Свічкареве Кобеляцького району Полтавщини потребує допомоги. Під час відпустки із зони АТО чоловік впав з дерева. Сильно травмував спину. З березня Євген у лікарні. Йому зробили чотири операції. Попереду — тривалий курс лікування та реабілітації. Родина просить усіх небайдужих про допомогу.

  Євген НАЛІЗЬКО
Євген НАЛІЗЬКО

"Євгена мобілізували у серпні торік. Був у складі 92-ї механізованої бригади ЗСУ. Підвозив боєприпаси на третю лінію оборони. У березні його ненадовго відпустили у відпустку. Після цього їхню бригаду мали відправляти під Волноваху, - розповідає Gazeta.ua мама бійця Ольга Налізько. - Женя приїхав 19-го березня. Вранці наступного дня вирішив обрізати старий горіх. Бо гілки лягали прямо на дах. Боялися, щоб не позривало шифер. Коли заліз, посковзнувся на гілці і впав з 8-метрової висоти. Все відбувалося на очах його дружини і батька. Вони відразу ж викликали "швидку".

Бійцю вже зробили чотири операції

"У нього сильно пошкоджений хребет. Третій та четвертий хребці повністю роздроблені, задітий спинний мозок. Дуже побиті руки. На них не можна робити навантажень. П'ятий місяць він на лікарняному ліжку. Нижче грудної клітки не відчуває тіла. Біля нього постійно чергую я чи дружина Таня. Євген тримається, не падає духом, - говорить. - На лікування сина вже витратили більше 30 тисяч гривень. Багато напозичалися у родичів та знайомих. Дуже допомогли волонтери. Купили спеціальний матрац, щоб не було пролежнів, інвалідний візок. Та попереду ще довгий курс лікування та реабілітація. На це потрібні великі гроші, яких у нашої родини, на жаль, немає".

До мобілізації Євген працював на будівництві. З дружиною виховують 8-річного сина Кирила.

"Перед мобілізацією Женя працював робочим на будівництві. Взагалі у нього золоті руки. Дуже любить ремонтувати машини. До нього люди з усього села бігли, щоб допоміг, - додає жінка. - Без діла сидіти не може. Вже в інтернеті знайшов спосіб, за допомогою якого рубатиме дрова, коли повернеться додому. Сварю його. Кажу, не про роботу маєш думати, а про власне здоров'я".

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанк № 5168 7572 6985 71 75
Отримувач: Налізько Євген Олексійович.

Зараз ви читаєте новину «Атовець Євген Налізько після падіння з 8-метрової висоти пошкодив хребет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути