четвер, 18 жовтня 2018 14:34

Знайшли причину масштабного спалаху кору в Івано-Франківській області

Знайшли причину масштабного спалаху кору в Івано-Франківській області
До спалаху кору на Івано-Франківщині призвело недотримання вимог щодо зберігання і введення вакцин. ФОТО: УНІАН

У селі Петранка Івано-Франківської області на кір захворіло 53 дітей віком від 5 до 13 років. Сталося це через неправильне зберігання вакцини й порушення техніки виконання щеплень. Такі результати показало службове розслідування.

Комісія МОЗ України виявила, що нещеплених у попередні роки дітей у Петранці так і не включили в план вакцинації. На додачу місцеві медики порушили правила проведення щеплень і техніку введення вакцини. Зазначило МОЗ України на своєму офіційному сайті.

Ще однією причиною спалаху кору комісія МОЗ назвала відключення в селі електроенергії. Місцевий центр первинної медичної допомоги виявився не забезпеченим альтернативними джерелами енергопостачання. Через це після відключення електроенергії холодильники тривалий час не працювали, що позначилося на якості вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах кору: Україна придбала американські вакцини

Також комісія зафіксувала порушення у веденні медичної документації.

"У медичних даних 3-х дітей взагалі немає відміток про щеплення проти кору. Четверо дітей вакциновані з порушенням часових вимог до щеплень. Вони отримали одну з 2-х необхідних для захисту доз вакцини. Інформація про вакцинацію 46 дітей за Календарем щеплень є неповною: у більшості випадків немає документу про згоду батьків на щеплення", — йдеться в повідомленні МОЗ України.

Виправити виявлені порушення міністерство зобов'язало Департамент охорони здоров'я області. Зробити це урядовці мають в терміновому порядку.

Раніше розповіли, що в Івано-Франківській області з діагнозом кір до лікарні потрапили понад 40 школярів. Через спалах хвороби там наразі закрили вже 3 школи. Зі скаргами, схожими на симптоми кору, до лікарів на Прикарпатті звернулося більше 3-х тисяч осіб. Наявність вірусу підтвердили у 213.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли причину масштабного спалаху кору в Івано-Франківській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути