вівторок, 06 липня 2021 18:49

Знайшли незвичний спосіб підвищити ефективність лікування захворювань

Знайшли незвичний спосіб підвищити ефективність лікування захворювань
Спорт захищає від ризику повернення деяких видів раку. Фото: pixabay.com

Спортивні навантаження підвищують ефективність ліків та можуть уберегти від побічних ефектів.

Тренування можуть допомогти при лікуванні раку та застосуванні хіміотерапії, пишуть у результатах дослідження Університету Лестера, передає Daily Mail.

30 хв. помірної їзди на велосипеді тричі в тиждень можуть поліпшити здоров'я серця пацієнтів, у лікуванні яких застосовують діаліз.

У дослідженні брали участь 130 пацієнтів. У тих, хто займався вказаний час на велотренажері, запалення серця зменшилося на 10%.

"Лікарі часто лікують хвороби за допомогою таблеток. Але для того, щоб поліпшити лікування в довгостроковій перспективі, ми також хочемо зосередитися на інноваційних способах боротьби з унікальними факторами ризику, з якими стикаються пацієнти з нирками, особливо з серцевими захворюваннями", - сказав керівник дослідження професор Джеймс Бертон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як без ліків швидко знизити тиск: поради кардіолога

Експерти також виявили, що в групі, яка займалася велоспортом, було менше госпіталізацій з проблемами нирок і коротше перебування в лікарні.

Спорт також захищає від ризику повернення деяких видів раку та на 30% зменшує шанси померти протягом наступних восьми-десяти років.

Хімієтерапія проходить через судини пухлини. Фізичні навантаження збільшують їхню кількість та допомагають покращити ефективність лікування.

Кожна п'ята людина у світі помирає від неправильного харчування. Раціон може бути більш шкідливим, ніж куріння. Нездорова їжа підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли незвичний спосіб підвищити ефективність лікування захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути