Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 09:31

Знайдено вбивцю коронавірусу: Озонатор може зменшити ймовірність зараження Covid-19

Озонатор - це прилад, що генерує озон О3 з атмосферного кисню О2. Існують побутові та професійні (промислові) озонатори. Побутові (продуктивність 200 - 700 мг/год) використовуються для ароматизації приміщень. Промислові з продуктивністю від 10 000 мг/год озону - для дезінфекції та позбавлення від комах. Магазини продають побутові озонатори для дезінфекції, але вони таку функцію не виконують. Для дезінфекції необхідна висока концентрація озону. Бактерицидні характеристики озону в 500-1000 разів вищі, ніж в хлору, і як мінімум втричі - потужніші ультрафіолетового випромінювання.

  Бактерицидні характеристики озону в 500-1000 разів вищі, ніж в хлору
Бактерицидні характеристики озону в 500-1000 разів вищі, ніж в хлору

На що здатен озон?

Озон з професійного генератора знищує 99,99% вірусів і бактерій, що при регулярній дезінфекції приміщення захистить від зараження коронавірусом, а також захистить від грипу, стафілокока, знищить кишкову паличку і всіляких шкідників. Одночасно він дозволить позбутися будь-яких алергенів (фенолу, формальдегіду, тютюнового диму та ін.), ідеально очистити повітря, здолати цвіль і навіть вивести клопів і тарганів.

Що стосується Covid-19, повсюдне озонування вже почали активно використовувати Китай, Іспанія, Великобританія, Франція, Німеччина, Японія, США і багато інших країн. За даними американських вчених, досвід з обробкою озоном різних матеріалів, на яких є активний вірус, показав, що застосування промислового генератора допомагає очистити як тверді поверхні, так і одяг, килими, м'які меблі.

Важливим є те, що озон абсолютно нешкідливий для людини. Після дезінфекції не залишається побічних продуктів. А сам озон О3 відновлюється до кисню О2. Завершивши обробку, досить просто добре провітрити приміщення і можна приступати до роботи, навчання або відпочинку. Озонатори можуть використовуватися скрізь: від невеликих квартир, шкільних класів і палат у лікарнях до величезних громадських будівель, складів і торгових центрів.

  Бактерицидні характеристики озону в 500-1000 разів вищі, ніж в хлору
Бактерицидні характеристики озону в 500-1000 разів вищі, ніж в хлору

Як правильно вибрати озонатор?

Уже перші висновки про ефективність озону як засобу, що зменшує ймовірність зараження COVID-19 і полегшує стан після перенесеної недуги, сприяли збільшенню попиту на генератори озону і, відповідно, зростання пропозиції. Варто знати, що ефективні промислові прилади коштують досить дорого, на відміну від численних "муляжів", якими нині затоплений ринок. Втім, якщо врахувати, що лікування коронавирусу в лікарні рідко обходиться дешевше 70 тисяч гривень, стає ясно, наскільки все ж здоров'я дорожче.

При виборі озонатора треба орієнтуватися на такі моменти:

- це повинен бути саме промисловий (не побутовий!) озонатор;
- продуктивність, необхідна для дезінфекції, не може бути менше 10 000 мг/год;
- прилад повинен бути сертифікований в Україні, супроводжуватися необхідною документацією і гарантіями виробника;
- до покупки необхідно розрахувати достатню продуктивність озонатора, виходячи з особливостей приміщення. Це робиться на сайті http://ozonator.org/ (сайт українського виробника EcoCity).

Зараз ви читаєте новину «Знайдено вбивцю коронавірусу: Озонатор може зменшити ймовірність зараження Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути