четвер, 16 вересня 2021 09:47

Знадобиться третя доза: Covid-вакцина втрачає ефективність

Знадобиться третя доза: Covid-вакцина втрачає ефективність
Осінньо-зимовий період та очікуваний вплив ослаблення імунітету можуть призвести до виникнення 600 тис. додаткових Covid-випадків. Фото: pixabay.com

Американська компанія Moderna заявила про зниження ефективності своєї Covid-вакцини та наголосила на необхідності введення третьої бустерної дози препарату.

Останнє дослідження показало вищий рівень інфікування серед людей, вакцинованих приблизно 13 місяців тому, у порівнянні з тими, кого імунізували на п'ять місяців пізніше, повідомляє Reuters.

"Moderna порівняла ефективність вакцини у більш ніж 14 тисяч добровольців, вакцинованих у період з липня по жовтень 2020 року. З липня по серпень дослідники виявили 88 Covid-випадків серед тих, хто отримав два щеплення пізніше, порівняно зі 162 випадками серед тих, кого вакцинували торік", - йдеться у повідомленні.

Це лише одна оцінка, але з огляду на осінньо-зимовий період та очікуваний вплив ослаблення імунітету, вона може свідчити про виникнення 600 тис. додаткових Covid-випадків.

1 вересня Moderna подала заявку на дозвіл ревакцинації в Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вийшла на третє місце в Європі за смертністю від Сovid-19

У Словаччині, Чехії та Австрії дозволять особам, які пройшли встановлений курс імунізації від коронавірусу, отримати третю дозу вакцини. Її вводитимуть не раніше ніж через вісім місяців після завершення першого курсу.

Українські імунологи також розглядають це питання. Щеплення громадян проти коронавірусу планують повторити через рік після повного курсу вакцинації. Тривають дискусії, як ревакцинувати населення. Є декілька заяв фармкомпаній, що третя доза дає більшу імунну відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Знадобиться третя доза: Covid-вакцина втрачає ефективність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути