субота, 12 травня 2018 23:28

Захист від комарів: 5 способів відлякати шкідників

Щоб не мати проблем з укусами комарі, треба знати як від них захиститися. Особливо це стосується людей з 1 групою крові. Більшість людей виділяють речовини, які дозволяють комарам визначити на смак кров, перш, ніж вони спробують її.

Про це розповіла Наталія Семенюк, лікар-дерматолог, дерматокосметолог Інституту дерматокосметології доктора Богомолець.

Найбезпечніший "нехімічний" захист – закритий одяг. Потрібно вибирати одяг з довгими рукавами з щільної тканини, ще щось на голову, а на ноги штани. До того ж, допоможе світлий одяг, якого комарі його не люблять, а тому активно не нападатимуть.

Автор: 24tv.ua
 

Якщо ж спека, можна користуватися спеціальними засобами проти укусів комарів. Щоб спеціальні креми та спреї не викликали алергічної реакції, варто зробити пробу. Нанести засіб на внутрішню поверхню передпліччя й почекати певний час – подивитися чи не буде ніяких подразнень.

Для відлякування комарів допоможуть антикомарині браслети, які просочені рослинним екстрактом. Вони можуть працювати до ста сорока годин.

Аби позбутися комарів в приміщенні – за можливості варто поставити москітні сітки. Ефект від неї буде більшим, якщо побризкати сітку ефірним маслом цитрусових, хвої або герані.

Комарі також не люблять різних специфічних насичених запахів диму. Відлякати їх можна за допомогою диму від кинутої у вогонь хвої, шишок, декількох крапель камфори або кедрової олії. Відлякує комарів також тютюновий дим і запах валеріани.

Столова ложка відвару харчової гвоздики змішана з такою ж кількістю будь-якого одеколону теж допоможе на певний час позбутися комарів.

Також можна розрізати лимон на половину і вставити в нього бутони гвоздики. Поставити його поруч з ліжком і цей запах віджене комарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як самостійно видалити кліща з тіла

Якщо комар уже вкусив – спершу треба зменшити свербіж. Можна використовувати знову ж таки спеціальні засоби: креми лосьйони. А можна обрати й народні методи. Найпростіший – обробити уражену ділянку настойкою календули.

Автор: 24tv.ua
 

Або намочити місце укусу звичайним розчином соди – 1 чайну ложку на склянку води й змастити соком лимона.

Отож, методів боротьби з ненависними комарами чимало. Обирайте, який вам до вподоби і нехай такі "маленькі неприємності" не впливають на ваш настрій влітку.

Зараз ви читаєте новину «Захист від комарів: 5 способів відлякати шкідників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути