пʼятниця, 06 серпня 2021 07:23

За 2 тижні Україну охопить новий спалах Covid-19. Наслідки страшать

За 2 тижні Україну охопить новий спалах Covid-19. Наслідки страшать
В Україні чекають новий спалах хвороби. Фото: pixabay.com

В Україні погіршується епідеміологічна ситуація. Новий спалах коронавірусу може трапитись за два тижні.

"Кількість хворих та госпіталізованих - на відносно невисокому рівні. Але динаміка розповсюдження вірусу стрімко зростає. У Київській школі економіки вважають, що спалах хвороби може трапитись упродовж двох тижнів. У зоні ризику Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області", - написав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Наразі справджуються прогнози ВООЗ, згідно з якими нова хвиля коронавірусу в Україні припаде на кінець серпня та початок вересня. Головна причина спалаху - розповсюдження штаму Delta.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для вакцинації від Covid-19 не потрібно чекати півроку після одужання - МОЗ

"Delta має інші симптоми - лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, також фіксують випадки порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і утворення гангрен. Ймовірність тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом набагато вища для невакцинованих", - наголосив Радуцький.

Глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив, що світ вступив в "період реальної небезпеки". Багато досягнень в боротьбі з Covid-19 в даний час "піддаються ерозії".

Поширення інфекції підстьобується збільшеними соціальними контактами, непослідовними заходами в області охорони здоров'я і громадській сфері, а також "нерівноправною вакцинацією". Більше 80% вакцини від коронавірусу "пішло в країни з високими і середніми доходами".

Зараз ви читаєте новину «За 2 тижні Україну охопить новий спалах Covid-19. Наслідки страшать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути