пʼятниця, 15 грудня 2023 18:16

З чим не можна їсти яйця: перелік вас здивує

З чим не можна їсти яйця: перелік вас здивує
Є продукти, які не можна поєднувати з яйцямиФото: pinterest

Яйця є чи не найпопулярнішим сніданком серед українців.

Але не кожний знає, що є п'ять продуктів, з якими яйця краще не поєднувати.

Ви будете дуже здивовані, коли дізнаєтеся про шкоду поєднання деяких продуктів, пише tsn.

Не варто їсти яйця з беконом. Так, так, саме з беконом, що роблять мільйони людей на сніданок у всьому світі. Шведські дослідники стверджують, що регулярне вживання яєчні з ковбасою або беконом пов'язане з високим ризиком появи зайвих кілограмів, а також серйозних проблем у роботі організму, що може призвести до раку підшлункової залози та підвищує ризик інсульту.

Не можна поєднувати яєчню з молоком. Спільне споживання цих продуктів погіршує засвоєння білка. Особливо це стосується соєвого молока. Все, що ви отримаєте, якщо будете запивати яєчню соєвим молоком — це повний шлунок та ударну дозу холестерину.

Не запивайте чаєм. Хто з нас не запиває яєчню чаєм, з яким ситуація така сама, як і з молоком. Танін, що міститься в чаї, не дає повною мірою засвоювати корисним речовинам, які можна отримати після термічного оброблення яєць. Яйця вважаються продуктом, багатим на вміст заліза. А танін знижує його засвоєння. Мало того, таке поєднання може викликати закреп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бадьорять і втамовують голод: ці 10 продуктів можуть замінити каву вранці

Яйця не поєднуються з рибою. Авідин, що міститься в рибі, бере участь у нейтралізації вітаміну В7, внаслідок чого риба втрачає свої корисні властивості.

Не їжте банани. Також проблемами із травленням загрожує вживання бананів до або після яєць. Дієтологи вважають, що банани краще не поєднувати з іншою їжею. Вони уповільнюють травлення і погано засвоюються в будь-якому поєднанні. Виділіть для бананів окремий час: вони чудові для перекушувань.

Їсти переварені яйця небезпечно для здоров'я. Перевареними вважаються такі, коли жовток отримав зелено-синюватий відтінок під час теплового оброблення з яєць виділяється сірководень. Він є токсичним газом і може легко потрапити в білок.

Ці токсини викликають отруєння та навіть сильну задуху. Тому їсти такий продукт вкрай небезпечно для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «З чим не можна їсти яйця: перелік вас здивує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути