понеділок, 14 лютого 2022 10:56

"Уперше за чотири тижні" - МОЗ зробило обнадійливу заяву щодо Covid в Україні

"Уперше за чотири тижні" - МОЗ зробило обнадійливу заяву щодо Covid в Україні
Після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових Covid-випадків в Україні спостерігаються перші ознаки стабілізації. Фото: pixabay.com

В Україні вперше за останній місяць стабілізувалася ситуації з коронавірусом. Така тенденція почалася на тиждень раніше, ніж прогнозували в МОЗ.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 14 лютого.

"Після чотирьох тижнів стрімкого зростання кількості нових випадків Covid-19 в Україні є перші ознаки стабілізації. Уперше за останні чотири тижні тижнева кількість виявлених випадків і госпіталізованих спадає", - сказав Ляшко.

Він нагадав, що за минулий тиждень зареєстрували 235 256 випадків коронавірусної хвороби, що на 7600 випадків менше в порівнянні з попереднім тижнем.

"До лікарень за тиждень госпіталізували 24 575 хворих, що також на 1000 менше, ніж минулого тижня. Ознаки стабілізації - на тиждень раніше, ніж свідчили наші прогнози", - зауважив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оновили карантинні зони

Він наголосив, що від початку росту захворюваності зареєстрували зниження тижневої кількості нових випадків на території дев'яти регіонів. Найпомітнішим зниження було у Вінницькій (- 38%) та Івано-Франківській (-37%) областях.
"Водночас зниження тижневої захворюваності в Івано-Франківській області триває другий тиждень поспіль, що свідчить про проходження пікового періоду", - зазначив Ляшко.

Але за тиждень найбільше зросла кількість нових випадків на території Києва (+51%). Лідер приросту нових випадків минулого тижня, Запорізька область, на поточному тижні також мала приріст, але значно нижчий, ніж раніше (+50 % проти 109 %).

"За попередньою оцінкою, летальність від коронавірусної хвороби знизилася втричі в порівнянні з Delta-хвилею, і вдвічі в порівнянні із середнім значенням 2020 року", - резюмував Ляшко.

За добу 13 лютого в Україні виявили 16 993 нових випадків Covid-19. Це на 7525 менше, ніж за попередню добу. З них позитивні тести мають 1447 дітей і 252 медпрацівників. У лікарні потрапили 2270 хворих. Померли 142 пацієнти. Одужали - 9338.

Зараз ви читаєте новину «"Уперше за чотири тижні" - МОЗ зробило обнадійливу заяву щодо Covid в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути