середа, 17 червня 2020 09:41

ВООЗ повідомила про прорив у протидії Covid-19

ВООЗ повідомила про прорив у протидії Covid-19
Вчені лікарі довели, що живання Дексаметазону сприяло зменшенню смертності приблизно на третину серед людей на ШВ pixabay.com

Всесвітня організація охорони здоров'я привітала результати дослідження дексаметазону оксфордських науковців, що може допомогти у лікуванні пацієнтів зі складною формою коронавірусу. Про це повідомляє DW.

Згідно з висновками дослідження, вживання дексаметазону сприяло зменшенню смертності приблизно на третину серед людей на ШВЛ, а також на одну п'яту серед осіб, що потребують кисневої підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні нові антирекорди за кількістю хворих та померлих від Covid-19

"Це чудова новина, і я вітаю уряд Великої Британії, Оксфордський університет, а також багато лікарень та пацієнтів у країні, які зробили свій внесок у цей важливий науковий прорив", - заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Вчені ж стверджують, що ліки можуть виявитися "напрочуд дешевим" засобом боротьби з пандемією Covid-19. Дексаметазон з 1950-х років використовують для лікування ревматоїдного артриту, астми, запалення очей і лікування пацієнтів із набряком мозку. Вчені з Кембридзького університету виявили в коронавірусі вставку, яка ідентична частині людського білка.

Станом на ранок 17 червня від коронавірусу в світі померли 443 685 людей. Одужали - 3 945 448 людей.

Всього у світі 8 162 276 інфікованих, повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джонса Гопкінса (США).

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ повідомила про прорив у протидії Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути