пʼятниця, 20 січня 2023 10:57

Впровадження аюрведичних комплексів в українську фармацевтичну галузь: від ідеї до високих досягнень

Українська фармацевтична галузь наразі перебуває на етапі активного розвитку. Попри складну військово-політичну та економічну ситуацію в країні останніми роками, в Україні почало з'являтися все більше цікавих напрямків, проєктів як у галузі охорони здоров'я, так і в секторі фармації. Особливо цікавою є тенденція до активного використання дієтичних добавок, зокрема з аюрведичними компонентами, які сьогодні мають високу популярність серед українців. І в даному ринку одним із провідних гравців, який увійшов до ТОП-5 організацій, що займаються просуванням дієтичних добавок (у аптечному сегменті), є компанія Ананта Медікеар під керівництвом Джаїна Прадіпа Кумара. Завдяки копіткій праці, високому професіоналізму, правильному аналітичному підходу до ведення бізнесу, а також розширенню виробництва та впровадженню нових продуктів, Джаїн Прадіп відіграв вагому роль у стрімкому зростанні ринку дієтичних добавок в Україні в період з 2010 по 2021 роки і продовжує це робити досі. В даний період ринок виріс у доларовому еквіваленті в 5 разів (з $89 млн до $423 млн).

Автор: з особистого архіву Джаїна Прадіпа Кумара
  Джаїн Прадіп Кумар відіграв вагому роль у стрімкому зростанні ринку дієтичних добавок в Україні
Джаїн Прадіп Кумар відіграв вагому роль у стрімкому зростанні ринку дієтичних добавок в Україні

Однією з сильних сторін Джаїна Прадіпа є його оригінальність, і вона проявляється в усьому: в стратегіях розвитку компанії, ідеях маркетингового просування, а також оригінальності дієтичних добавок за складом, аналогів яким немає не тільки в Україні, але й в Індії та європейських країнах. Для збереження оригінальності рецептури своїх продуктів, захисту інтелектуальних прав на бренди Джаїном Прадіпом були розроблені та подані заявки на патенти дієтичних добавок, зокрема на "Анантаваті", "Анантаваті. Кідс", "Мемостим" і "Адріус", які на цей момент стали одними з драйверів ринків у своїх сегментах дієтичних добавок.

Завжди цікаво після досягнення певних перемог озирнутися назад і дізнатися, з чого все починалося. Чому ж аюрведичні лікарські засоби та дієтичні добавки з таким задоволенням використовують українці для зміцнення свого здоров'я? Що спільного між Україною та Індією? Виявляється, дуже багато подібностей: ці дві країни багаті на природні ресурси, багатовікову культуру і традиції, а також прекрасні люди, які створюють атмосферу доброзичливості та відчуття "вдома" де б ти не знаходився. Саме тому молодий майбутній студент із Індії Джаїн Прадіп Кумар вибрав Україну, як країну, в якій він хотів би вчитися і будувати своє світле майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну охопила твіндемія: які є ризики для здоров'я

Під час навчання Джаїн Прадіп познайомився з багатьма українськими людьми, які допомогли йому з усіх боків пізнати місцеву культуру та поринути повністю в українську атмосферу. Це дозволило Прадіпу побачити Україну не лише як європейську країну, яка прагнула відповідати міжнародним стандартам, а також пізнати її як країну багату на багаторічні традиції, які використовуються українцями донині. Наприклад, застосування лікарських рослин у медичній практиці з метою профілактики чи лікування багатьох захворювань. В Індії ці практики використовують в аюрведичній медицині, яка виникла понад 5 тис. років тому і вважається однією з найдавніших систем охорони здоров'я у світі. Аюрведична медицина – це цілісна система, яка включає комплексні підходи до лікування, що складаються з дієти, очищення організму від токсинів, рослинних засобів, йоги, дихальних вправ, масажу та медитації. Такі підходи широко і зараз використовують в Індії (понад 80% населення використовують принципи Аюрведи у своєму житті), а також у європейських країнах.

З самого дитинства Джаїн Прадіп бачив і відчув на власному досвіді, як аюрведичні препарати ефективно справлялися з багатьма проблемами зі здоров'ям, тому в нього виникла ідея популяризувати в Україні широке застосування аюрведичних комплексів, які містять природні формули, перевірені тисячолітнім досвідом, для запобігання чи комплексного лікування багатьох станів. І він не схибив. Справді, використання цієї ідеї мало колосальний успіх. Адже коли людина "горить ідеєю", вона неодмінно буде реалізована.

З року в рік, завдяки своїй наполегливій праці, Джаїн Прадіп домагався введення на фармацевтичний ринок України рослинних комплексів з аюрведичними компонентами, з оригінальною рецептурою виробництва, деякі з яких сьогодні в рамках компанії "Ананта Медікеар" стали драйверами ринку у своїй категорії дієтичних добавок (наприклад, "Мемостим" – лідер українського ринку з продажу серед дієтичних добавок, що сприяють нормалізації периферичного кровообігу, "Глібофіт" – лідер ринку серед дієтичних добавок, які знижують ризик порушень вуглеводного обміну тощо). А рослинний комплекс "Анантаваті" став не лише лідером у сегменті дієтичних добавок, що впливають на функції центральної неовової системи (ЦНС) серед дієтичних добавок (ДД) м'якої заспокійливої дії, але й уже протягом кількох років (2020-2022 рр.) є переможцем у номінації "Вітаміни та засоби (добавки) для нервової системи" за версією Української народної премії (Українська народна премія – всеукраїнський національний проєкт, спрямований на визначення найкращих товарів та послуг, серед представлених на українському ринку, на основі вподобань справедливого та суворого журі – українських споживачів).

Для ще більшої популяризації Аюрведи, а також застосування рослинних комплексів з аюрведичними компонентами на національному рівні, 2018 року Джаїн Прадіп разом із представниками посольства Індії організував науково-практичний семінар "Ayurveda" у столиці України. У семінарі взяли участь близько 300 учасників, зокрема медичні працівники, високопосадовці, представники аюрведичних центрів, а також експерти в галузі Аюрведи високого рівня з Індії.

Далі Прадіп ініціював участь компанії "Ананта Медікеар" у багатьох науково-практичних конференціях за участю провідних фахівців у різних галузях медицини (неврології, гастроентерології, ендокринології, сімейної медицини/ терапії, гінекології, урології, кардіології тощо) з метою впровадження використання рослинних комплексів у традиційній лікарській практиці задля оптимізації способу життя пацієнтів та покращення стану їхнього здоров'я.

Однією з важливих особливостей рослинних комплексів, впроваджених Джаїном Прадіпом, є висока якість продукції відповідно до стандартів українського законодавства, адже головною запорукою успіху Прадіпа на ринку є такий принцип: усі дієтичні добавки повинні довести свою дієвість у процесі клінічних спостережень, а їхня безпека має бути підтверджена провідними фахівцями України.

Керуючись головним життєвим девізом "Майбутнє починається сьогодні", Джаїн Прадіп ніколи не зупиняється на досягнутому і впевнено рухається вперед, з кожним роком впроваджуючи в український фармацевтичний ринок все більше рослинних комплексів, які розширюють лінійку дієтичних добавок і займають провідні позиції. Завдяки такому підходу ми бачимо активне зростання ринку дієтичних добавок рік у рік і впевнені, що за цією доброю справою стоїть світле майбутнє.

Зараз ви читаєте новину «Впровадження аюрведичних комплексів в українську фармацевтичну галузь: від ідеї до високих досягнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути