Ексклюзиви
субота, 18 серпня 2018 11:10

Визначили, як місячні впливають на розум жінки

Визначили, як місячні впливають на розум жінки
Мозок жінки збільшується під час менструації Фото: venbolezni.com

Під час менструації в жінок збільшується мозок через потрапляння в кров гормону естрогену. Одразу після місячних покращується просторова уява. Гормональні зміни в ході менструального циклу покращують різні види розумової активності. На третьому тижні циклу жінки досягають піку в спілкуванні з іншими. Насамперед добре вони визначають, коли інші відчувають страх.

Про це пише ВВС.

Причиною таких змін, звісно, є не матка, а яєчники. Вони впродовж місяця виробляють у різних кількостях естроген і прогестерон, які відповідають за потовщення внутрішньої оболонки матки та вихід яйцеклітини. Але вони також впливають на настрій і поведінку жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які люди отримують найбільше задоволення від сексу

"На мозок жінок впливає менструальний цикл, а чоловіків - сезонні коливання рівня тестостерону. Різне функціонування мозку протягом місяця призводить до різних стратегій розв'язання певної проблеми. Високий рівень естрогену в крові жінки погіршує її здатність розв'язувати завдання на просторове мислення", - зазначає Маркус Хаусманн, невролог з Університету Дарема.

Психолог Поліна Макі впевнена, що вплив менструального циклу на наш мозок є абсолютно випадковим. Але завдяки естрогену жінки здатні більше співчувати та бачити ситуацію з точки зору іншої людини

Повна або часткова відмова від інтиму пришвидшує появу клімаксу. Американський терапевт Сері Купер розповів, що від цього в жінок зникає сексуальний потяг. Виникає млявість і зникає бажання будь-якої близькості.

Відсутність сексу ускладнює вироблення природного мастила жіночих статевих органів. Послаблюються стінки піхви і наближається менопауза. Крім цього, може підвищитися рівень стресу, знизяться інтелектуальні здібності і захисні функції організму.

Зараз ви читаєте новину «Визначили, як місячні впливають на розум жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути