вівторок, 15 грудня 2020 11:50

Виявили новий симптом коронавірусу

Виявили новий симптом коронавірусу
Раніше було відомо, що коронавірус потенційно може викликати запаморочення, не зовсім зрозуміло, чому. Фото:pixabay

Запаморочення назвали "одним з основних клінічних проявів Covid-19".

Аналітики вивчили 14 різних досліджень, які включали дані про 141 пацієнта з коронавірусом, повідомляє видання Рrevention.

Фахівці виявили, що всі вони в якийсь момент відчули запаморочення. Це було початковим симптомом у 3 з цих пацієнтів, а у 2 із них за ним послідували респіраторні симптоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелічили симптоми запалення легенів, які часто ігнорують

"Вкрай важливо, щоб лікарі зберігали пильність, особливо при лікуванні неспецифічних симптомів, таких як запаморочення, оскільки їх легко не помітити", - підсумували дослідники.

Раніше було відомо, що коронавірус потенційно може викликати запаморочення, не зовсім зрозуміло, чому.

"На даний момент конкретний механізм, що пояснює це явище, не встановлено. Запаморочення є спільним симптомом, пов'язаним з багатьма вірусами, особливо із захворюваннями, що супроводжуються лихоманкою, а не тільки з Covid-19", - зазначив Ян Гонсенхаузер, доктор медицини, головний спеціаліст щодо якості та безпеки пацієнтів в Медичному центрі Векснера при Університеті штату Огайо.

Просте почуття запаморочення не означає автоматично наявність коронавірусу, особливо якщо немає інших симптомів, але варто поговорити з лікарем, якщо це почуття не проходить. Ні Центри з контролю і профілактиці захворювань - CDC, ні Всесвітня організація охорони здоров'я - ВООЗ не називають запаморочення симптомом коронавірусу. Але в CDC наголошують, що його список не покриває всі можливі симптоми.

Є 2 ситуації, у яких відсутність запахів може загрожувати життю людини. 1-ша пов'язана з тим, що за допомогою нюху люди визначають якість продуктів, про це розповів лікар Євген Комаровський на блозі в YouTube.

Зараз ви читаєте новину «Виявили новий симптом коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути