четвер, 31 серпня 2017 12:27

Вірус Коксакі атакує: родина через хворобу застрягла на турецькому курорті
5

Родину з 4-річною дитиною зняли з літака через висип
Фото: ТСН
Родину з 4-річною дитиною зняли з літака через висип
Родину з 4-річною дитиною зняли з літака через висип
Родину з 4-річною дитиною зняли з літака через висип
Родину з 4-річною дитиною зняли з літака через висип

У Туреччині стався ще один випадок зараження вірусом Коксакі. Як передає ТСН, до журналістів звернулася одеситка Маріанна Яценко. Вона розповіла, що на туристичному курорті в Антальї її 4-річний син заразився вірусом Коксакі. 30 серпня їм заборонили сідати в літак.

"Ми сьогодні намагалися вилетіти з Антальї до Одеси. Нас в аеропорту зняли з рейсу, бо в дитини висип. На курорті, де ми відпочивали, вже були кілька сімей з вірусом Коксакі, тому ми розуміли, що відбувається і встигли почитати про це. Пілот не дав нам вилетіти і відправив нас до лікарні. Ось ми сьогодні від восьмої ранку перебуваємо в лікарні. Одразу повідомили страхове агентство, зателефонували до Anex Tour, оскільки вони співпрацюють зі страховою компанією VUSO", – розповідає Маріанна.

За словами одеситки, лікар оглянув дитину та сказав, що госпіталізації вона не потребує. Але хлопчик заразний і вони не можуть до 2 вересня летіти в Україну. У страховій відмовилися відшкодувати проживання та переліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці захворіли небезпечним вірусом на відомому курорті

Маріанна зазначає, що висипи почалися 3 дні тому. Тепер потрібно перечекати інкубаційний період, який триватиме до 2 вересня. Страхова повідомила, що 2 вересня потрібно провести огляд за рахунок українців і ніякої частини витрат компанія не оплачуватиме, оскільки немає висновків лікарів.

"Мій чоловік зі старшою дочкою вже відлетіли, а я з 4-річним сином залишилася. Ми без їжі і води весь день сидимо в лікарні. Я прошу їх взяти аналізи, але поки що безрезультатно. Не виходимо з лікарні, бо нема куди йти", – додає Маріанна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захиститися від вірусу Коксакі

За словами жінки, лікарі навмисно не вказують, що це вірус Коксакі, тому що не хочуть розголосу.

"Зараз 16:40. Моя дитина спить сидячи, голодна в холі лікарні. Нікому до нас немає справи, крім нашої родини, на жаль. Готелі нас відмовляються приймати, оскільки ми заразні. При цьому, за правилами лікарні, госпіталізації ми не потребуємо", – додала українка.

У Чорткові Тернопільської області 73 дитини захворіли на ентеровірусну інфекцію. Усі хворі – діти віком від 2 до 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Вірус Коксакі атакує: родина через хворобу застрягла на турецькому курорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути