Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2020 12:53

Виробники Covid-вакцин просять дозволу на використання в Європі

Виробники Covid-вакцин просять дозволу на використання в Європі
Американський виробник ліків Pfizer і німецька компанія BioNTech 18 листопада повідомили про остаточні результати випробувань, які показали, що їх вакцина на 95% ефективна в запобіганні коронавірусу. Фото: pixabay

У Європейське агентство з лікарських засобів звернулися компанії Pfizer Inc і BioNTech з проханням про умовний дозвіл на використання вакцини проти Covid-19.

Розробники зробили це після аналогічних кроків у США та Великій Британії, повідомляє агентство Reuters.

Компанії хочуть запустити вакцинацію в Європі ще цьогоріч і змагаються з конкурентом Moderna, який у понеділок заявив, що попросить регулювальний орган ЄС рекомендувати умовний дозвіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія-виробник вакцини заявила про її 100% ефективність

Американський виробник ліків Pfizer і німецька компанія BioNTech 18 листопада повідомили про остаточні результати випробувань, які показали, що їх вакцина на 95% ефективна в запобіганні коронавірусу без будь-яких серйозних проблем з безпекою, що підвищило ймовірність схвалення в США і Європі вже в грудні. Подача заявок в Європі завершує так званий процес безперервної перевірки, який був ініційований EMA 6 жовтня.

Перші 2 вакцини проти коронавірусу можуть бути доступні американцям до Різдва. Йдеться про вакцини Pfizer і Moderna. Про це повідомляє Reuters. Міністр охорони здоров'я Алекс Азар заявив про це після того, як компанія Moderna Inc. стала 2-м виробником, який може отримати дозвіл на випуск вакцини в США.

Зараз ви читаєте новину «Виробники Covid-вакцин просять дозволу на використання в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути