середа, 09 вересня 2020 08:41

Випробування вакцини від Covid-19 вперше призупинили

Випробування вакцини від Covid-19 вперше призупинили
AstraZeneca, яка розробляє препарат разом з Оксфордським університетом, є лідером глобальної гонки у створенні вакцини проти Covid-19. Фото: pixabay.com

Фармацевтична компанія AstraZeneca заявила, що "добровільно припиняє" клінічні випробування своєї вакцини проти Covid-19. Це рішення було прийнято після того, як захворів один з добровольців, на якому тестували вакцину.

Про це повідомляє AFP.

"Це нормальна дія, яка повинна відбуватися щоразу, як в одному з випробувань виявляють потенційно незрозуміле захворювання. Поки його досліджують, це гарантує збереження цілісності випробувань", - заявили в компанії.

AstraZeneca, яка розробляє препарат разом з Оксфордським університетом, є лідером глобальної гонки у створенні вакцини проти Covid-19. Випробування припинили, аби дати можливість незалежному комітету розглянути дані про безпечність вакцини. Паузи під час подібних випробувань не рідкість, але вважається, що це вперше відбулося під час тестування вакцини проти коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ випустила в люди першу партію вакцини від Covid-19

На кінець липня у світі 139 вакцин перебували на етапі доклінічних досліджень, а 25 вже досліджуються клінічно. Зараз 6 максимально наблизилися до практичного застосування і перебувають на 3-й стадії випробувань.

На початку вересня у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що широкомасштабна вакцинація проти Covid-19 пройде не раніше середини 2021 року, оскільки жодна вакцина не продемонструвала хоча б 50%-ї ефективності.

Зараз ви читаєте новину «Випробування вакцини від Covid-19 вперше призупинили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути