середа, 05 грудня 2018 14:02

Винайшли нову методику, яка дозволяє виявити рак за 10 хвилин

Винайшли нову методику, яка дозволяє виявити рак за 10 хвилин
Новий аналіз дозволяє швидко й достовірно дізнатися, чи є в людини. ФОТО: ndtv.com

Австралійські вчені навчилися виявляти ракові клітини за допомогою 10-хвилинного аналізу крові. Достовірність цього тесту становить 90%.

В основу аналізу покладено спостереження за реакцією крові на метал. У воду поміщають наночастинки золота, які надають їй рожевого кольору. Далі вводять у цю воду зразок крові. Наявність у ньому ракової ДНК підтверджується, якщо молекули крові прилипають до частинок золота й забарвлення води при цьому не змінюється. Якщо ж рідина синіє, це свідчить про відсутність в організмі ракових клітин. У разі позитивного результату лікарі повинні будуть призначити пацієнтові більш детальне обстеження для встановлення безпосередньо самого типу й стадії раку. Пише відоме британське видання TheSun.

Перевагою такого аналізу є не лише його висока ефективність і швидкість отримання результатів, а й відсутність потреби в наявності складного лабораторного обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що змусить організм боротися з раком

Потенційно новий аналіз здатен показати будь-який вид раку. Однак підтвердити універсальність цього методу можна буде лише після проведення додаткових досліджень. На сьогодні ж тест проводився лише на 200 зразках крові. У 90 зі 100 наявність злоякісної пухлини було визначено правильно.

Раніше подали поради від МОЗ, які допоможуть знизити ризик розвитку раку. Кількість онкохворих у всьому світі щороку зростає. Протягом 2018-го зареєстровано 18 млн нових випадків захворювання на злоякісні пухлини. В Україні щорічно фіксується більше 130 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли нову методику, яка дозволяє виявити рак за 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути