четвер, 25 березня 2021 12:21

Від коронавірусу помирає багато людей до 30 років - інфекціоніст

Від коронавірусу помирає багато людей до 30 років - інфекціоніст
Думка, що вірус більше вражає старших, неправдива. Фото: pixabay.com

Від коронавірусу завжди однаково страждали люди різного віку. Думка, що вірус більше вражає старших, неправдива.

Про це Gazeta.ua розповіла інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко.

"Велика брехня, що коронавірус більше вражає літніх людей. Ніколи такого не було. Страждають різні вікові групи, просто в старших більше супутніх хвороб. У нас багато летальних випадків молоді до 30 років. У Європі дійсно була тенденція до того, що пенсіонери більше хворіли, але не тому, що слабші, а тому, що ведуть активніше життя - ходять на концерти, в кав'ярні, більше контактують одне з одним. А молоді тим часом переважно на роботі. Через те, що некомпетентні поширили таку інформацію, молодь поставилася до вірусу легковажно".

На думку медика, важливо кожному дотримуватися базових правил карантину. Адже саме недотримання обмежень під час зимових свят більшою мірою призвело до нового спалаху хвороби.

"3-тя хвиля розпочалася на Буковині десь 4 тижні тому, це якраз після релігійних свят. Люди більше контактували, збиралися великими групами. Потім був локдаун, який, імовірно, припав на інкубаційний період. Ще одним варіантом спалаху можуть бути нові штампи коронавірусу. Багато блокованих медичних закладів, реанімації заповнені. Нові пацієнти поступають, а ті, які вже на стаціонарі, ще не виписуються. Можуть перебувати в лікарні до місяця. Треба відкривати нові бази".

Єдиним способом побороти коронавірус є вакцинація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу

"Вона йде повільними темпами. Окрім відмов, маємо на сьогодні малу кількість препарату. З таким розкладом колективний імунітет сформувати не вийде. Треба терміново купувати вакцину і налагоджувати інформаційний процес із людьми, щоб не боялися щеплень. У Європі у людей не виникає питань у цьому плані, усі розуміють, що треба. А до нашої влади немає довіри через їхню постійну брехню і протиріччя", - каже лікарка.

В Україні втретє поспіль зафіксували рекорд за кількістю смертей від коронавірусу. За останню добу померли 362 пацієнти. Захворіла рекордна кількість українців - 16 669. З них дітей - 786, медпрацівників - 446. Загалом від початку епідемії коронавірус підхопили 1 596 575 українців. Померли 31 135 пацієнтів. Одужали 1 283 020 осіб, за останню добу - 6748.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу помирає багато людей до 30 років - інфекціоніст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути