середа, 05 вересня 2018 10:59

Вчені розповіли про ефективність аспірину

Вчені розповіли про ефективність аспірину
Аспірин також неефективний у запобіганні раку. Фото:znaj.ua

Популярне знеболювальне аспірин практично неефективне для деяких пацієнтів при тривалому вживанні для профілактики серцевих захворювань.

Такі висновки дослідження, яке провели в американському Бостоні, - пише CBS.

Деякі лікарі радять пацієнтам, що перенесли інфаркти, інсульти або інші хвороби серця, кожен день вживати невелику кількість аспірину. Ефективність цього доведена, а от те, що щоденний прийом може запобігти початковим ускладненням у роботі серця, – ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека ботоксу: розкрили 5 вражаючих фактів

У дослідженні брали участь 12 тис. людей, які мали такі хвороби серця, як підвищений артеріальний тиск, високий рівень холестерину. Усі добровольці мали таку звичку, як куріння.

Результати дослідження показують, що низькодозований аспірин (100 мг на день) допомагає запобігти повторним серцевим нападам та інсультам, але майже не впливає на ризик виникнення перших нападів у тих, хто раніше не мав таких проблем. При цьому він жодним чином не допомагає курцям і людям із хронічними захворюваннями, гіпертонікам і діабетикам.

До того ж останнім препарат протипоказаний, оскільки це загрожує ризиком серйозної кровотечі – шлункової, кишкової, носової, диспепсії, рефлюксу або болю у животі. Не допомагає виправити ситуацію також паралельний прийом риб'ячого жиру. Аспірин також неефективний у запобіганні раку.

Держслужба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками запровадила тимчасову заборону на серію препарату ацетилсаліцилова кислота.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли про ефективність аспірину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути