четвер, 19 листопада 2020 12:56

Важких пацієнтів з коронавірусом більшатиме - інфекціоністка

Важких пацієнтів з коронавірусом більшатиме - інфекціоністка
В Україні поки що не виконують протокол, який точно працює і допомагає, деякі ліки використовують "як терапію відчаю". Фото: pixabay

В Україні зростатиме кількість важкохворих пацієнтів з коронавірусом.

Це пов'язано з тим, що в Україні починає циркулювати грип. Важко відрізнити одне захворювання від іншого, заявила інфекціоністка й медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова в ефірі телеканалу "1+1".

"Різні симптоми у будь-якого пацієнта з високою температурою видаватимуться або грипом, або коронавірусом, або грипом з коронавірусом. Через те, що місць у лікарнях небагато, госпіталізація має бути раціональною. Тому основним показником має бути рівень кисню в крові: якщо він у пацієнта 92, за українським протоколом, його повинні госпіталізувати, щоб надати кисневу підтримку", — зазначила медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ прогнозує "жахливі наслідки" пандемії для української медицини

За її словами, місць з підведеним киснем не вистачає, але МОЗ планує купити концентратори, що допоможе дооснастити ліжка в медустановах. В Україні поки що не виконують протокол, який точно працює і допомагає, деякі ліки використовують "як терапію відчаю".

"Можна і плазму крові тих, хто видужав, застосувати, але все експериментальне жодних гарантій не дає. Я б хотіла, аби виконувалося те, про що відомо — воно точно допомагає. Наприклад, якісна киснева терапія", — додала вона.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус - 13 357. Із них дітей – 539, медпрацівників – 673. Загалом, станом на ранок 19 листопада, маємо 583 510 лабораторно підтверджених випадки Covid-19. Із них 10 369 - летальні. За добу померла рекордна кількість пацієнтів - 257.Подолали хворобу 266 479 пацієнтів, із них за останню добу - 7400, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Важких пацієнтів з коронавірусом більшатиме - інфекціоністка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути