неділя, 09 грудня 2018 01:35

В яких продуктах кальцію більше, ніж в молоці

  Джерелом кальцію є сир тофу, лосось і нут.  Фото: anews.com
Джерелом кальцію є сир тофу, лосось і нут. Фото: anews.com

Кальцій – це основний матеріал для здорових зубів і кісток. Заповнити дефіцит кальцію в організмі можна не лише за допомогою молока.

"Чим більш старшими ми стаємо, тим більш важливу роль для здоров'я відіграє кальцій, – каже американський дієтолог Бріжит Цейтлін. – Цей елемент запобігає розвитку остеопорозу – захворювання, що веде до підвищеної ламкості кісток".

Крім цілісності кісток, кальцій також важливий для роботи м'язів, регулювання нервових імпульсів і серцево-судинної системи, пише nv.ua.

Добова норма споживання кальцію повинна становити від 1000 до 1200 мг. У склянці молока міститься близько 300 мг кальцію. Але є й інші, не менш ефективні для поповнення запасу кальцію, продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали простий продукт, який попереджує розвиток серцевих захворювань

1. Тофу. Одна порція цього сироподібного продукту містить близько 860 мг кальцію, а це майже добова норма для людини. Також тофу багатий на білок. Диєтологи рекомендують додавати шматочки тофу до салату, така страва буде і корисною, і ситною.

 

2. Лосось. У 200 г свіжого лосося міститься 400 мг кальцію, а в 200 г консервованого лосося – 500 мг кальцію. До того ж, лосось – це відмінне джерело Омега-3 жирних кислот і вітаміну D, який потрібен організму для повного засвоєння кальцію. Також лосось містить білки.

3. Сардини. У стограмовій порції сардин міститься близько 430 мг кальцію. Так само, як і лосось, сардини багаті на Омега-3 жирні кислоти і вітамін D.

4. Нут. Одна склянка нуту – це трохи більше 300 мг кальцію. Також у нуті міститься клітковина та білок.

5. Рікотта. Цей італійський вершковий сир є відмінним джерелом не тільки кальцію, але й білка. Щоб сир був ще смачнішим і містив ще більше кальцію, дієтологи радять їсти його з фруктами (чорницею, персиком, грушею або апельсином) і мигдалем.

Німецькі вчені стверджують, що таблетки кальцію можуть принести більше шкоди, ніж користі. Дослідження показали, що ті, хто використовує кальцій в таблетках, набагато частіше мають проблеми з серцем - ризик виникнення серцевого нападу збільшується вдвічі.

За даними дослідження, ці харчові добавки не можуть розглядатися в якості недорогої панацеї проти стоншування кісток. Замість цього, люди повинні їсти більше багатих на кальцій продуктів - молоко, сир і зелені листові овочі. Дослідники стверджують, що таблетки швидко впливають на рівень мінералів в крові, а кальцій з їжі надходить в кров через день і всмоктується повільно.

Зараз ви читаєте новину «В яких продуктах кальцію більше, ніж в молоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути