Ексклюзиви
середа, 25 листопада 2020 11:13

В Україні можна буде самостійно викликати мобільну Covid-бригаду

В Україні можна буде самостійно викликати мобільну Covid-бригаду
Пацієнти із симптомами, у яких попередньо виникали проблеми з викликом, можуть викликати карету швидкої допомоги для заражених. Фото: pixabay.com

Відзавтра мобільну бригаду для забору зразків у пацієнтів із Covid-19, можна буде викликати за допомогою контакт-центру.

Про це на ранковому брифінгу 25 листопада повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Із завтрашнього дня ми запускаємо в тестовому режимі, потім це перейде на постійну основу, таку функцію, аби будь-яка людина могла замовити виклик бригади безпосередньо в контакт-центрі", - заявив він.

Пацієнти із симптомами, в яких попередньо виникали проблеми з викликом, зможуть викликати "швидку" для заражених, просто зателефонувавши у центр. Для цього з'єднали всі заклади охорони здоров'я та визначили відповідальних осіб.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що людина з симптомами Covid-19 потребує швидкої допомоги, а не повинна йти по великому колу", – додав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців оштрафували за відсутність маски

За останню добу в Україні виявили 13 882 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 684, медпрацівників – 615. Загалом, станом на ранок 25 листопада, маємо 661 858 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 11 492 - летальні. 229 пацієнтів померли за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «В Україні можна буде самостійно викликати мобільну Covid-бригаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути