"Вулична" кава є не рідкістю у місті. Варто бути уважним, купуючи цей напій у мобільних кав'ярнях.
Мало хто замислюється про те, звідки беруть воду барісти для приготування кави та чи дотримуються правила санітарії на робочому місці в умовах відсутності доступу до проточної води. Часто вони використовують неякісну каву та воду, щоб здешевити собівартість товару і залучити низькою ціною більшу кількість покупців.
Випивши склянку такої кави, є великий ризик заразитися небезпечними бактеріями. Це можуть бути кишкова паличка, золотистий стафілокок, стрептокок. Через це у людини буде рвота та ввисока температура. В окремих випадках може знадобитися і госпіталізація потерпілого до інфекційного відділення.
Лікарі застерігають українців і від вживання сиропів, які барісти пропонують додати в напій. Вони можуть викликати алергію і хронічний дерматит. Крім того, небезпечні для організму людини бактерії можуть розмножуватися і в самій кавомашині.
Пар, вода - вологе середовище в кавомашині - відмінне місце для розвитку мікроорганізмів і цвілевих грибків. Вся система подачі кави повинна часто промиватися окропом, щоб ліквідувати будь-які забруднення.
Читай також: Одна таблетка на добу убезпечує від СНІДу
Щоб убезпечити себе від неякісної кави, потрібно звертати увагу на робоче місце і саму кавоварку.
Чим вона дорожче виглядає, тим вище ймовірність того, що бариста не заллє в неї погану воду.
Коментарі