четвер, 28 січня 2021 19:27

Українські медики можуть відмовитися від вакцини проти Covid-19

Українські медики можуть відмовитися від вакцини проти Covid-19
Медики мають онсервативне ставлення до вакцинації. Фото: pixabay.com

Багато українських медиків можуть відмовитися від щеплень проти коронавірусу, хоч отримають їх першими і безкоштовно. Причиною є їх консервативне ставлення до вакцинації загалом.

Особливо велика кількість яскравих антивакцинаторів є серед викладачів медичних університетів, розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак в інтерв'ю із медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою. Сама чиновниця підтримує вакцинацію.

"Прикладом цього може стати ситуація із щепленнями проти гепатиту. Незважаючи на те, що вакцинувати медиків мають безкоштовно, вони відмовляються. Боюся, що так буде із коронавірусом. Особливо серед молодшого медперсоналу. До того ж за рік пандемії і лікарі, і населення трохи розслабилися, перестали боятися, багато хто перехворів і думає, що уже не захворіє. Додає і перенасичення інформацією про те, що все пропало, вакцина буде якоюсь не такою, бо міністерство неправильно щось робить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці ввели п'ять доз вакцини від коронавірусу

Виробники вакцини не зацікавленні в поставці препарату Україні.

"Ми невигідні партнери. Навіть від грипу у нас вакцинується лише 2 відсотки населення. То хто захоче продати на цілу країну тисячу флаконів вакцини. Це зіграло проти нас у всіх перемовнах", - сказала Микичак.

Для українців створять комунікаційний центр, який надаватиме інформацію про вакцинацію. Ця платформа об'єднає в собі і ЮНІСЕФ, і ВООЗ, й інших партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Українські медики можуть відмовитися від вакцини проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути