Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2020 16:17

Українські лікарі консультуватимуть пацієнтів онлайн

Українські лікарі консультуватимуть пацієнтів онлайн
Лікарі переходять в онлайн. Фото: aif.ru

В умовах епідемії Covid-19 лікарі зможуть надавати медичні послуги пацієнтам онлайн і взаємодіяти з колегами для отримання експертної думки в особливо складних випадках. Така можливість з'явилася завдяки It-активістам.

Медичну інформаційну систему "Поліклініка без черг" впровадили у рамках медичної реформи. Працює у 18 областях України. До сервісу підключилися більш як 8800 лікарів. Люди записалися з її допомогою на понад 10 млн прийомів, повідомили у пресслужбі "Поліклініки без черг".

Для убезпечення лікарів і пацієнтів в умовах епідемії коронавірусу на базі системи розробники створили платформу для надання пацієнтам онлайн-допомоги. Також лікарі матимуть змогу консультуватися між собою.

"Лікарі сьогодні – це фактично перша лінія боротьби з коронавірусом. Отже, їхнє здоров'я так само важливе, як і здоров'я пацієнтів. Крім того, з кожним днем навантаження на медичний персонал зростає, а інші хвороби ніхто не скасовував. Людям потрібно лікуватися, отримувати, рецепти, довідки. Дистанційне консультування допомагає вирішити багато цих та інших поточних проблем, кількість яких лише зростатиме. Це сучасний формат взаємодії, що дозволяє не витрачати час на похід до лікаря і не наражати себе та оточення на ризик. Якщо потрібно, вона дозволяє комбінувати дистанційне і живе спілкування", - розповів Сергій Горищак, директор Дитячої міської поліклініки №6 міста Одеса.

Запис на онлайн-прийом відбувається у звичайний для пацієнтів спосіб через сайт pb4.com.ua. Хворий має можливість провести телеконсультацію з лікарем зі свого кабінету пацієнта, обрати потрібного лікаря і зручний час.

"Останні кілька років ми активно впроваджуємо телемедичні технології в практику лікарів. А сьогодні в умовах епідемії коронавірусу телемедицина з категорії інновацій стрімко перейшла в категорію необхідних інструментів. Вірус ми однозначно поборемо, сподіваюся, з великим надбанням. А саме - з практикою повсякденного використання телемедицини і в "мирний" час", - сказав Андрій Заяць, співзасновник групи компаній IT4Medicine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко придумав, як безхатченкам дотримуватися карантину

"Поліклініка без черг" (pb4.com.ua) – система керування медичним закладом, взаємодії з eHealth в рамках медичної реформи та ефективного управління потоком пацієнтів.
Рішення передбачає комплексне використання IT- інструментів: повний функціонал для ефективної роботи медзакладу в рамках медичної реформи, робота з електронною карткою пацієнта, медичними подіями, програмою "Доступні ліки", запровадження електронної черги у закладі, онлайн-запис на консультації та прийоми, логістичну взаємодію лікарів, спеціалістів, діагностичних центрів та лабораторій між собою задля комфорту пацієнта.
На сьогодні система працює у 18 областях України: Київській, Одеській, Сумській, Волинській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Львівській, Вінницькій, Харківській, Запорізькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській.

Зараз ви читаєте новину «Українські лікарі консультуватимуть пацієнтів онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути